Türkiye Haber Girişi : 01 Nisan 2017 15:15

Almanya'daki referandum sandığında hile

Almanya'daki referandum sandığında hile
Frankfurt'taki oy verme işlemlerine "bir seçmenin birer dakika arayla iki ayrı sandıkta oy kullandığı" iddiası damgasını vurdu.
Erzurumajans-Dün sabah Almanya'nın Frankfurt kentindeki Türkiye Konsolosluğunda mükerrer oy skandalı yaşanmış,  Nizamettin Uyanık isimli 66 yaşındaki bir seçmenin birer dakika arayla, kentteki iki ayrı sandıkta oy kullanmaya çalıştığı  ortaya çıkmıştı.  Frankfurt'ta yaşanan olay için YSK'daki CHP temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu'ndan açıklama geldi.

'SORUN YOK OY VERME İŞLEMİ SÜRÜYOR'

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yakupoğlu "YSK'da Frankfurt'daki oy verme işlemini durdurma gibi bir durum söz konusu değil. Ayrıca yurt dışı ilçe seçim kurulunun da böyle bir kararı yok. YSK seçmen kütüğü Genel Müdürü ile Dışiişleri Bakanlığının ilgili müdürleri ile de bu konuları konuştuk.  Onlar da böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylediler. Bir seçmenin ikinci oy kullanma girişimi nedeniyle tutanak tutulmuş, hepsi bundan ibarettir. Oy verme işlemleri sorunsuz bir şekilde sürüyor" dedi.

Sözcü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.