Alt tarafı bir teşekkür!

Birbirimizi yeterince sevmememize veriyorum artık bazı şeyleri. Özellikle kıskançlık, çekememezlik ve dahi vurdumduymazlık alınyazımız olmuş sanki de. Bu yüzdendir ki kıymet bilmiyoruz. Gerektiği halde bir teşekkürü, kuru bir teşekkürü bile çoğu zaman çok görüyoruz karşımızdakine. Oysa biliyoruz ki bir küçük teşekkür bile sağlığa dahi yararlı. Yapılan araştırmalarda teşekkür etme alışkanlığı olan insanların doktora daha az yolunun düştüğünü, tansiyonlarının daha düşük olduğunu ve akli dengelerinin bozulma riskinin daha az olduğunu gösteriyor. Elbette teşekkür etmek kansere çare değil ama insan üzerinde pozitif enerji  bırakan bir etki olduğu gerçeği var. Bilmeliyiz ki, etrafımızdakileri bir başarısından, yada davranışından dolayı takdir etmek için teşekkür ederek memnuniyetimizi ifade etmek, onun verimliliğini arttıracak ve daha çok çalışmaya heveslendirecektir. Başınızı ağırtacak oranda bu kadar laf kalabalığı yapmamın elbette bir nedeni var. Sözüm özellikle MNG’nin müstecirlerine.

 

 

Şu pandemi döneminde MNG Alışveriş Merkezi yönetimi, kiracıların kira ve ortak gider ödemelerinde inanılmaz güzellikler yaptı. 4 ay gibi bir süre kira almadı. Bugüne kadar da hep ciro üzerinden ödeme kabul etti. İstese yapmazdı. Böylesi bir dönemde böylesine önemli bir alışveriş merkezi yönetimi bunu yapıyor ama bir Allah’ın kulu kiracı çıkıp da bir teşekkür etmiyor. 200’ün üzerinde kiracısı bulunan AVM’de biraraya gelip de kendilerine yapılan bu jeste karşılık bir teşekkür çok görülüyor, bence bu büyük bir eksiklik. Kaldı ki o AVM de kısa adı BMD olan Birleşmiş Marketler Derneği tarafından kiracıları ile iyi ilişkileri var diye ödüle layık görülmüş bir kurum.  Pekala o AVM’nin teşekküre ihtiyacı yok ama nihayetinde o kurumun da idarecileri var ve o kararı alanlar da etten, kemikten insanlar. Beklemeleri de son derece doğal. Şahsen onlara o kiracıların böyle bir teşekkürü edememelerini, düşüncesizliklerini yadırgadığımı söylemeliyim. Emeklerim saygıyla karşılanıp değer verildiği bir gelecek dileğiyle, nokta. Bu benim son kararımdır.


TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Beklemek güzeldir. Ama doğru durakta! (Can Yücel)

DUVARIN DİLİ: Uyusak rüyalar kandırıyor, uyansak insanlar!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.