Alt tarafı gazeteci parçasıyım!

Son yazıma gelen yorum aynen şu, “Alt tarafı gazeteci parçasısın!”

Bir diğeri, “Haram para yiyorsun Onur Sağsöz!”

En orijinali de, “Çekemiyorsun adamı çatla, geber geber”

Okuyunca kahkahayı bir patlattım, o an masamın üzerindeki Lilli (kedim) tavan yaptı.

Ne yazmışım?

Havalimanını kapatalım demişim!

Niye?

26 günde 33 sefer iptal oldu, 15 uçak Erzurum yerine Erzincan’a, Elazığ’a, Trabzon’a indi. Ocak, Şubat’ta bu sayı daha da artacak, Erzurum uçuşlarını Erzincan, Kars’a yönlendirilerim, hiç değilse millet sersefil olmasın.

Tabi, DHMİ Başmüdürü Hanifi’nin de torpilli olduğunu, kimsenin kılına bile dokunamayacağını yazmışım.

Yazıyı bir kez daha kontrol ettikten sonra merak ettim diğer yazılarımın yorumlarını da şöyle bir gözden geçirdim. Sosyal medya sayfalarına gelen mesajları da tek tek okudum.

Maşallah, şehir klavye kahramanından geçilmiyor.

Öyle ki, kentin sorunlarını dile getirdiğim için annemi soran, belediyeleri eleştirdiğim için “İhale mi alamadın?, Aday mı olacaksın?” diyen, siyasilere dil uzattığım için çok yaratıcı hakaretlerle birlikte beni ‘dağa çıkarmak’ isteyen bir yığın feyk yaratık gördüm. (Not: Dağ davetini kabul ediyorum, çünkü iyi kayarım!)

Mesele iki kıçı kırığın yazdıkları değil. 

Asıl mesele aramızda olan kıçı kırıklar yüzünden bu şehrin ‘biz’ olamaması! 

Bakın, bir Trabzon, bir Kayseri olamıyoruz. Lobilerinin yanından geçemeyiz. 

Ortak akıl, ortak fikir, ortak hareket nedir bilmiyoruz. Bir tane örnek veremezsiniz.

Yapmak isteyenleri de paçasından tutup çekiyor, çamurla yoğuruyoruz ki sadece Atatürk Üniversitesi’nden bir yığın isim yazarım. 

O yüzden, “Bu şehirden bir şey olmaz” diyoruz.

O yüzden kaçıp, kurtulma derdini taşıyoruz.

Alın işte en yakın örnek havalimanı… Elimizde patladı. Olan oldu dedik ama hiç değilse bundan sonrası için bir şeyler yapılsın, mağduriyetimiz bir nebze olsa giderilsin diye teklifte bulunduk. Daha ne haramzadeliğimiz kaldı, ne çekememizliğimiz! 

Yazılanlar, söylenenler, zerre miskal umurumda değil… Sırf neden ‘biz’ olamadığımızı ve olamayacağımızı bir kez daha göstermek istedim. Hal böyleyken, benim geberme mi isteyen kıçı kırıklar, ‘alt tarafı gazeteci parçası’ olsam da benim önce kıblem, sonra derdim belli… 

Ya sizin?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • admin alt tire 25 dadasss 01 Ocak 1970 02:00

    onur diye yazılır dadaş diye okunur , soyismin gibi sözün daima sağ olsun var olsun ..

  • Goy goy 01 Ocak 1970 02:00

    Benim bildiğim onur iyi goy goy yapar iyi kayar tim pistlerde çok güzel kayar kaydırdığı adamlar çoktu kardeşimin

  • Mesut Gülrek 01 Ocak 1970 02:00

    Değerli Kardeşim Sen Erzurum Basınının Yüz akısın . Ben Şahitim çokta iyi kayarsın.Kalemine yüreğine sağlık.

  • Fatma Feyzioğlu Serin 01 Ocak 1970 02:00

    Onurcum,sen adın gibi onurunla mesleğini ahlaklı bir şekilde icra eden ender kalemlerdensin. Temas ettiğin konu kentin ortak yarası,ama kavrayabilene. Ya bir uçak biletinin bin lira sınırında olması ne demek? Avrupa'ya mı uçuyoruz.? Ya bunu alkışlayan zihniyete ne demeli? Neyin yalakalığı bu yıllarca yaşadım anlamayamadım hâlâ da anlamış değilim.

  • yasemin kaya 01 Ocak 1970 02:00

    👏👏👏👏👏👏👏

  • Alihan 01 Ocak 1970 02:00

    Dadaşım isimli yorum yapan kişi her kimin adamı isen bu işin peşine çok düşmüşsün sana katılıyorum IP adreslerine bakalım ama ilk önce senden başlarım bakalım kimmissin haberin olsun ilk önce takma isim ile yorum yapma kendi ismin kullan yüreğin varsa..👊👊👊👊

  • Cevdet çatal 01 Ocak 1970 02:00

    Onur bey sen bilmen lazım doğru söyleyeni 7 köyden kovarlar Şimdi sen doğru yazdığın normaldir

  • Ibrahim tolga 01 Ocak 1970 02:00

    Bravo...👍

  • Dadaşım 01 Ocak 1970 02:00

    Dünde yazdım yine yazıyorum o aleyhinde yazı yazanların IP adreslerine bakmak lazım kimmiş onlar

  • Erzurumlu Mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    Onur bey siz bakmayın o edepsizlere. Onların derdi Erzurum değil, kendi rant çevreleri. Sizin niyetiniz biz okuyuculara yansıyor. İyi ki sizin gibi değerli bir gazeteci var bu şehirde. Sağolun varolun. Bugün şehirde havalimanına yönelik bir duyarlılık varsa sizin emeğiniz çok büyük. Bu şehirde sizin gibi taş üstüne taş koyanlara kimse taş atmasın.

  • Memet Solak 01 Ocak 1970 02:00

    Eline sağlık Onur, Allah kalemine zeval vermesin 👏👏👏

  • Cemcaz 01 Ocak 1970 02:00

    Sen bence erzurumun en serefli gazetecisisin. Neden mi? Cunku dogrulari yaziyorsun. Her yerden yaziyorum uslubuna hayranim.

  • İbrahim Delibaş 01 Ocak 1970 02:00

    Yazdıklarınıza katılıyorum torpil yüzünden bu millet çekiyor milletveklinin talaşınaydı nasıl olsa yine adayım ister istemez bana oy verecekler diyorlar ama Tayyip Erdoğan olmasın sizi erzuruma bu millet sokmaz bilmiş olun

  • Erz25 01 Ocak 1970 02:00

    En azından birilerine yalakalik yapmıyorsun doğruyu söylemekten vazgeçme bir Erzurumlu olarak yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum Allah'tan korkan doğruyu söyler ve doğru söylemekten vazgeçmez.. delikanlı adamsın vesselam..

  • Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    Senin adamlığını Erzurum sevdası bir adam olduğunu herkes bilir sen doğru olan her şeyi yazan çizen adamsın ondan seni sevmezler ekmeğimizin tuzu yok malesef onur kardeş hırsızlar onun bunun namusuna göz diken şerefsizler olduğu sürece bizim memleketimiz düzelmez ırz düşmanları varken ama bunu unutuyorlar çalma kapıyı çalarlar kapını belkide çalmışlardır sen bildiğin doğrudan vaz geçme seni takip ediyoruz ve seviyoruz