Spor Haber Girişi : 04 Eylül 2023 09:35

Altınbaşak'ın başpehlivanı Bölükbaşı

Altınbaşak'ın başpehlivanı Bölükbaşı
2. Geleneksel Uluslararası Altınbaşak  Köyü Altın Kemer Güreşlerinde, Fatih Yaşarlı'yı altın puanla yenen İbrahim Bölükbaşı altın kemerin sahibi oldu.

2. Geleneksel Uluslararası Altınbaşak  Köyü Altın Kemer Güreşlerinde, Fatih Yaşarlı’yı altın puanla yenen İbrahim Bölükbaşı altın kemerin sahibi oldu.

 

 

Pasinler’in Altınbaşak Köyü’nde tarihi bir gün yaşandı. 300 haneli köy 2. Kez Ululararası altın kemer karakucak güreşlerine ev sahihliği yaptı. Altınbaşak’ın gurur kaynadığı İbrahim Bölükbaşı, Fatih Yaşarlı’yı yenerek başpehlivan oldu.

 

 

Tasarruf tedbirlerini nedeniyle bu sezon bir çok karakucak güreşleri yapılamazken, Erzurum’un Pasinler İlçesine Bağlı 300 haneli Altınbaşak Köyü’nde ikinci kez Uluslararası Altınkemer Karakucak Güreşleri yapıldı. 400 dolayında pehlivan Altınbaşak da er meydanına çıktı. 27 güreşçi ise başpehlivanlık müsabakalarında kol bağladı.

 

Pehlivanlar yatağı Altınbaşak

 

İbrahim Bölükbaşı, Ayhan Sucu, Battal Alpkılıç, Cüneyt Budak, Remzi Kurt, Fuat Akbaş, Emirhan Kılıç, Metehan Alpkılıç, Kemal Bölükbaşı, Serdar Sucu ve Adilhan Elçin, Metehan Alpkılıç  gibi Milli mayoyu giymiş ve daha bir çok pehlivanı bağrından çıkarmış olan Pasinler’in Altınbaşak Köyü, tarihi bir gün yaşadı.

 

Sucu ve Bölükbaşı’nın köylerine vefası

 

2016 Rio Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden Ankara ASKİ Spor Güreşçilerinden İbrahim Bölükbaşı ile Bahçelievler Spor Kulübü Güreş Antrenörü ve eski milli güreşçi Ayhan Sucu’nun organize ettiği ve Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç’ın da desteklediği organizasyonda Er meydanı Altınbaşak köyüne kuruldu. Nevzat Bölükbaşı, Battal Alpkılıç ve Servet Bölükbaşı gibi isimlerin tertip komitesi üyeliğini yaptığı altın kemer karakucak güreşleri nefesleri kesti.

 

 

Gece karanlığında güreş

 

Güreşçi yatağı olan 300 haneli köyde 2. Kez Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri düzenlemenin gururu yaşandı. Erzurumlu sporseverlerin yanı sıra Pasinler halkı ve Altınbaşak sakinleri altın kemer karakucak müsabakalarında güreşe doydu. Organizasyonun mimarlarından biri olan İbrahim Bölükbaşı, kendi köyünde şampiyonluk kürsüsüne çıktı. 400 dolayında güreşçinin 11.00’de başlayan güreş mücadelesi gece karanlığına kadar devam etti.

 

 

Bölükbaşı altın puanla başpehlivan

 

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Altınbaşak Altın Kemer Karakucak güreşlerinde başpehlivanlığı İbrahim Bölükbaşı kazandı. Başpehlivanlık final müsabakasında İbrahim Bölükbaşı ile Tortum Pehlivanlı’dan Fatih Yaşarlı karşı karşıya geldi. Altınbaşak köyünün bağrından çıkan milli güreşçi İbrahim Bölükbaşı, normal süresi beraberlikle biten müsabakayı altın puanla kazanarak başpehlivan oldu. Birincilik ödülü ve altın kemer İbrahim Bölükbaşı’na giderken, Fatih Yaşarlı ikicilik ödülünün sahibi oldu. Baş altında ise spor hayatını Almanya’da devam ettiren Uzundere’nin gurur kaynaklarından Ahmet Bilici kazandı.

 

Altınbaşaklılar güreşe doydu

 

Pehlivanlarıyla ünlü olan Altınbaşak Köyünde  Türkiye’nin dört bir yanından gelen güreşçilerin yanı sıra Gürcistan ve İran’dan gelen güreşçilerin katılımıyla organize edilen Altın Kemer Karakucak güreşlerinde Altınbaşaklılar güreşe doydu.

 

Türkiye Güreş Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Battal Alpkılıç, İbrahim Bölükbaşı ile Ayhan Sucu öncülüğünde yapılan karakucak güreşlerinin kıran kırana geçtiğini belirterek, “Bu organizasyonun düzenlenmesinde Büyük emekleri olan İbrahim Bölükbaşı, Ayhan Sucu, Nevzat Bölükbaşı, Köy Muhtarı Nabi Budak ve  Belediye Encümeni Gaffar Alpkılıç’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Güreşlere maddi manevi destek veren  ve sponsor olan hemşehrilerine de müteşekkir olduklarının altını çizen Alpkılıç, “Sahada görev alan tüm köy halkımıza sponsorluk yapan işadamlarımıza  Birlik beraberlik içinde  yapılan bu organizasyonda büyük özveri gösteren köy halkımıza şükranlarımızı sunarız. Allah köyümüzün birlik beraberliğini bozmasın” şeklinde konuştu.

 

Meydan ağası Toraman

 

Altınbaşak Altın Kemer Karakucak güreşlerinde meydan ağalığı açık artırması da büyük bir çekişmeye sahne oldu. 150 bin TL ile meydan ağası seçilen iş insanı Engin Toraman omuzlarda taşındı. Toraman, tribünleri selamlarken, doğup büyüdüğü köyünde meydan ağalığını kazanmanın gururunu yaşadığını söyledi.

 

 

Özbay ve Sertoğlu coşturdu

 

Doğu’nun Başcazgırı Fuat Özbay, yine er meydanını coşturan sporseverleri ve güreşçileri coşturdu. Özbay bir ara Aslan Sertoğlu’na da jest yaparak er meydanına davet etti. Sertoğlu seslendirdiği pehlivan şiiri ile seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın,  Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş ile çok sayıda güreşçi müsabakaları izledi. Er meydanına katkıda bulunanlar ise plaketle ödüllendirildi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.