Erzurum Haber Girişi : 03 Kasım 2011 16:17

Altun`dan besicilere slaj uyarısı

Altun`dan besicilere slaj uyarısı
Erzurum’da ki kurbanlık fiyatlarının yüksek olmasına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun da dikkat çekti.
Erzurum Ajans-Erzurum’da ki kurbanlık fiyatlarının yüksek olmasına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun da dikkat çekti. Fiyatların yüksek olmasının en büyük sebebinin besicilikte yapılan masraflar olduğunu söyleyen Altun “Çiftçiler yüksek fiyatların önüne tasarruflarla geçebilir” açıklamasını yaptı.

Hayvan pazarında kurban alıcılarının dert yandığı kurbanlık fiyatları ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun bir açıklama yaparak besicilerin yapacakları tasarruflarla yüksek fiyatların önüne geçebileceklerini ve bu sayede yetiştirdikleri hayvanları karlı ve kolay bir şekilde elden çıkarabileceklerini dile getirdi.

Fabrika yem fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu dile getiren Altun; besicilerin hayvan yetiştirdikleri çiftliklerde hayvanların yem ihtiyaçlarını kendi arazilerinde yetiştirdikleri yemlerle sağlamaları sayesinde daha ucuza ve daha verimli besicilik imkanına kavuşacaklarını söyledi. Besicilerin slajlık mısırı kendi işletmelerinde kesinlikle yetiştirmeleri gerektiğini söyleyen Altun bu koşullar yerine getirilmediği sürece besicilikten kar alma oranının düşeceğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun “Besicilikte her ihtiyacın dışarıdan karşılanması isteği hem besiciye hem de yaklaşan kurban bayramında kurban almak isteyen vatandaşlara pahalıya mal olur” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.