İlçeler Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Ambulans helikopter yine hayat kurtardı

Ambulans helikopter yine hayat kurtardı
Erzurum`un Tekman ilçesi`nde, annesinin bahçede çamaşır suyu kaynattığı kazanın içine düşerek vücudunun büyük bir bölümü yanan 5 yaşındaki Muhammet Özdemir, ambulans helikopterle kaldırıldığı hastanede doktorların çabasıyla kurtarıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum`un Tekman ilçesi`nde, annesinin bahçede çamaşır suyu kaynattığı kazanın içine düşerek vücudunun büyük bir bölümü yanan 5 yaşındaki Muhammet Özdemir, ambulans helikopterle kaldırıldığı hastanede doktorların çabasıyla kurtarıldı. Minik Muhammet, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi`ndeki tedavi altına alındı.

Palandöken Dağları`nın arkasındaki Tekman İlçesi`ne bağlı Gözlüce Köyü`nde oturan Gülşah- Ümit Özdemir çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan Muhammet`in afacanlığı az daha ölümüne neden oluyordu. Anne 27 yaşındaki Gülşah Özdemir, 11 Ekim günü çamaşır yıkamak için evin bahçesinde kazanda su kaynattı. Sıcak su dolu kazanı ateşten indiren anne leğene su aldı. Bu sırada kazanın ters dönen kapağını o halde bırakan anne Gülşah Özdemir çamaşır yıkamaya başladı.

KAZANIN ÜSTÜNE ÇIKIP OTURDU

Annesinin biraz ötede çamaşır yıkadığı sırada Muhammet, taşlara basarak kazanın üstüne çıktı ve kapağa oturdu. Kapağın sıcak oluşunu hissedince inmek isteyen Muhammet, kapağın kaymasıyla kaynar su bulunan kazanın içine düştü. Oğlunu kollarından tutarak kazandan çıkaran anne Gülşah, haşlanan çocuğu soğuk suyun altına tuttu. Muhammet, yakınları tarafından Tekman Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Çocuğun durumunun ağır olması nedeniyle hastanedeki doktorlar Erzurum`u arayarak ambulans helikopter talebinde bulundu. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin bahçesinden kalkan ambulans helikoper yaklaşık 1 saat içinde Muhammet`i alarak Erzurum`a getirdi. Kendisini bekleyen kara ambulansına nakledilen Muhammet Özdemir, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi`nde tedavi altına alındı.

`GEÇ KALSAK BELKİ DE ÖLÜRDÜ`

Vücudunun büyük bir bölümü yanıklar içinde olan oğlunun kurtulması için dua ettiğini söyleyen anne Gülşah Özdemir şunları anlattı:

"Muhammet yerinde duramayan bir çocuk. Çamaşır suyu kaynattığım kazanın üzerinde kapağı vardı. Muhammet aniden kapağın üzerine oturmuş. O sırada kapak ters dönünce de kazana düştü. Hemen kolundan tutup dışarı çıkardım ama yanmasını engelleyemedim. Allah devletimize zeval vermesin. Helikopterle hastaneye getirdiler. Geç kalsak oğlum belki de ölmüştü. Şimdi iyileşmesi için dua ediyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.