2011 tesisleri özelleştiriliyor mu?

Palandöken Gazetesi'nin bugün manşetten duyurduğu habere göre Kış Oyunları kapsamında yaklaşık 600 milyon lira harcanarak yaptırılan sporları tesislerinin özelleştirilmesi için düğmeğe basıldı.

Erzurumajans-Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaklaşık 600 milyon lira harcanarak yaptırılan kış sporları tesislerinin özelleştirilmesi için düğmeğe basıldı. Halen kamu marifetiyle işletilen tesislerin daha rantabl işletilebilmesi için arayışa giren Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’nün, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi ile birlikte ortak bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelerek, tüm tesislerde incelemelerde bulunan Özelleştirme İdaresi uzmanlarının, çok kapsamlı bir rapor hazırlayarak, geri döndükleri belirtildi.

Özelleştirme uzmanlarının, sadece buz sporları için yapılan tesislerin ‘kamu marifetiyle’ işletilmesinin daha doğru olacağını rapor ettikleri, buna gerekçe olarak da, tek bir salonun yıllık 1.5 milyon lirayı bulan yüksek maliyetini gösterdikleri ifade ediliyor. Böylesine yüksek bir maliyeti özel sektörün yüklenmesinin uzak ihtimal olduğunu savunan uzmanların, başta atlama kuleleri olmak üzere geriye kalan tüm tesislerin özelleştirme için uygun olduğu görüşünü savundukları da gelen bilgiler arasında. Hazırlanan raporun kısa bir süre sonra kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor…

KULE KAFETERYA ŞİKMAYET KONUSU


Kış Oyunları için yaklaşık 60 milyon liraya yaptırılan atlama kulelerinde bulunan ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün uhdesinde bulunan kafeteryaların işletme mantığı, toplumun tüm kesimlerinin tepkisini çekiyor. Tamamen kamu mantığıyla işletilen kafeteryadan devlet bugüne kadar ciddi bir gelir elde edebilmiş değil.  Bununla birlikte, Erzurum’a gelen yerli ve yabancı turistlerin şehir manzarası eşliğinde ‘sıcak bir çay’ içmek amacıyla gittiği kafeteryalar da ‘sıcak çay’ bulabilmek ise neredeyse imkansız.

Sosyal paylaşım sitelerinde bu konudaki eleştirilerini sıralayan çok sayıda vatandaş, kafeteryanın işletme biçiminin, yapılan tesislerin kalitesiyle doğru orantılı olmadığı görüşünde birleşiyor. Yerel halk ise şehir dışından gelen misafirlerini mümkün olduğu kadar kulelerin kafeteryasına götürmemeye çalışıyor. Çünkü hijyen noktasında ciddi sıkıntıları olan kafeteryada yoğun bir yağ kokusu hakim ve hayatın artık vazgeçilmezi arasına giren kredi kartı burada geçerli değil. Böyle olunca da kule kafe, ciddi bir ekonomik kayba uğruyor. (Kaynak: Palandöken Gazetesi)

15.11.2012 12:00:58