AK Parti mitinginde rakam tartışması: Ramazan ayı kalabalığı etkiledi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum mitingi Ramazan ayının da etkisiyle beklenen ilgiyi görmedi. AK Parti İl Teşkilatının organizasyonda sorun yaşadığı iddia edilirken, Erdoğan'ın memnun olmadığı ileri sürüldü.

CAMİ ÖNLERİNDEN ÜCRETSİZ SERVİSLER KALDIRILDI

 

Geçen yıla göre bu yıl beklenen kalabalığı toplayamayan Erdoğan, meydanda 40 bin kişi olduğunu söyledi. Ancak miting sırasında çekilen fotoğraf ve görüntüler tartımalara yol açtı. Mitinge katılım 10-15 bin civarında olduğu iddia edildi.

 

Gazete Duvar'dan Emrullah Bayrak'ın haberine göre günler öncesinde Erdoğan'ın Erzurum'a geleceği AK Parti tarafından "Dünya lideri geliyor" afişleriyle duyuruldu. Şehrin dört bir yanındaki billboardların neredeyse tamamında Erdoğan vardı. Dün cuma namazı çıkışında cami önlerinde vatandaşlar, broşürlerle mitinge davet edildi.

 

Sabah saatlerinde yağan kar, havanın ısınmasıyla birlikte eridi. Kar yağışı yerini güneşli bir havaya bıraktı. Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde özellikle cami önlerinden ücretsiz servisler kaldırıldı. Vatandaşlar, buradan miting alanına taşındı.

 

Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan ile Erzurum'un milli kahramanlarından Nene Hatun'un birlikte yer aldığı fotoğrafın posteri, miting alanına asıldı. 

 

ERDOĞAN’IN ANNESİNİN POSTERİ ASILDI

 

Şehirde güvenlik önlemleri hat safhadaydı. Havada, karada ve tren yolunda geniş güvenlik önlemleri alındı. Bir helikopter sürekli güvenlik uçuşu yaptı.

 

15 dakikalık bir yürüyüş sonrası miting alanına, arama noktasından geçtikten sonra giriş yaptık. Yolda yürürken geçen yılla kıyasla çok az insanın miting için yola çıktığını gördük. Geçen yıl alana giderken yoğunluktan dolayı yürümekte dahi güçlük çekmiştik.

 

 

Polis arama noktasında, çakmak, tırnak makası gibi aletlerin alana girişine izin verilmedi. Mitingin saat 13.30'da başlayacağı bildirilmişti ama saat 13.15 itibarıyla alanın dört biri dâhi dolmamıştı.

 

Miting alanı girişine Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ait fotoğrafların posteri asılmıştı. Ayrıca Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan ile Erzurum'un milli kahramanlarından Nene Hatun'un birlikte yer aldığı fotoğrafın posteri de yer alıyordu.

 

 

Miting öncesi ve sırasında AK Parti ve MHP bayrakları dağıtıldı. 

 

ERDOĞAN 1,5 SAAT GECİKMELİ KÜRSÜYE ÇIKTI

 

İnsanlar yavaş yavaş miting alanını doldurmaya devam etti. Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal ile AK Parti'nin müzikleri eşliğinde Erdoğan beklendi.

 

Vatandaşların geliş sebepleri ise farklıydı. Kimi 'Reis'i abisi gibi sevdiği için geldiğini söyledi. Kimi çocukluktan beri MHP'li olduğundan geldiğini belirtti. Bazıları da sonuna kadar ‘AK Parti’ dediği için alanda olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma kürsüsüne bir buçuk saat gecikmeli çıktı. Alanda daha çok gençler ve orta yaşlılar vardı.

 

 

KONUŞMA BİTMEDEN MİTİNGTEN AYRILDILAR

 

Erdoğan, kürsüden halkı selamlarken genç bir kadının cep telefonuyla hem görüntü çekip hem ağlaması dikkat çekti. Kadın ağlamasına devam edince Erdoğan, "Artık ağlama. Yoksa bizi de ağlatacaksın" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'a yapılan yatırımları anlatırken bazı vatandaşlar miting alanından ayrılmaya başladı. "Reis konuşuyor, neden ayrılıyorsunuz?" sorusuna vatandaşların kimi üşüdükleri için ayrıldığını söyledi. Kimi ise "Ramazan ayı, oruçluyuz" şeklinde cevap verdi. Bazı vatandaşlar da gidecek yerlerinin uzak olduğunu, hayvanlarına bakmaları gerektiği için ayrıldıklarını ifade etti.

 

 

Bu defa Erzurumluları oruç tuttuğu için miting alanında Erdoğan’ın istediği kabalalığa ulaşılamadı.

 

Ancak miting alanından ayrılan bir vatandaş, kalabalığın gösterge olmadığını söyleyerek "Erzurumlu buraya gelmedi ama sandıkta başka olur" ifadelerini kullandı. 

 

Bu arada miting sırasında çekilen görüntü ve fotoğraflar katılımın bir hayli düşük olduğunu ortaya koydu. HABER MERKEZİ 

 


16.03.2024 22:55:37