AK Parti'nin kongresinde pankart krizi yaşanmış...

AK Parti Erzurum 7. Olağan İl Kongresi'nde pankart krizi yaşandığı ortaya çıktı. Alvar barajıyla ilgili taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyurmak için pankart açan vatandaşları, partililerin engellediği görüntüler, sosyal medyada yankı buldu.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Buz Hokeyi salonunda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi’nde Pasinler İlçesine bağlı Alvar Köyü’nden gelen bir grup, “Pasinler’in tek aşkı, gelsin Alvar Barajı / Arpa, buğday kalmadı, gelsin Alvar Barajı / Çiftçinin yok hasadı, gelsin Alvar Barajı / Ovanın can damarı, gelsin Alvar Barajı” yazılı pankart açtı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans sistemiyle katılımından bir süre önce partililer, vatandaşlardan pankartı indirmesini istedi. Ayrıca canlı yayınlanan kongrede, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın vatandaşlara ‘indirin’ işareti yapması görüntülere yansıdı.

 

 

Salonun tam ortasında bulunan vatandaşlar, “Neden indirelim, ne var bunda” derken, partililer vatandaşların elindeki pankartı almak istedi. Kısa süreli bir arbede ve bağrışmaların yaşandığı o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen bir vatandaş, “Görüyorsunuz Alvar Barajı için pankart açtık, pankartımızı kaldırtmadılar, yıktılar” diye tepki gösterdi.

 

Vatandaşlar pankart ile birlikte salondan çıktıktan bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans sistemiyle kongrede konuşma yaptı.

 


28.01.2021 21:38:00