ARAS ADAŞ'tan elektrik kesintisi açıklaması

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde yaşanan elektrik kesintileri paniğe neden oldu.

Erzurumajans- Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde yaşanan elektrik kesintileri paniğe neden oldu. Son günlerde artan terör olaylarının ardından meydana gelen kesintiler nedeni ile güvenlik kuvvetleri tedbirlerini artırırken, sorunun TEİAŞ'tan kaynaklandığı bildirildi.

Dün saat 21.00 sıralarında Erzurum ile birlikte Kars, Ardahan, Iğdır, Van ve Hakkâri gibi şehirlerde enerji kesintisi meydana geldi. 45 dakika süren kesintinin ardından saat 01.00 da yarım saat süren ikinci bir elektrik kesintisi yaşandı. Şehir merkezleri ve tüm ilçelerde yaşanan kesintiler gözleri Doğu Anadolu'ya elektrik dağıtım hizmeti veren Aras EDAŞ'a çevirdi.

Kesintilerin Aras EDAŞ ile ilgisinin bulunmadığını ifade eden şirket yetkilileri, "Sorun bizden kaynaklanmıyor. Kurumumuz Türkiye Elektrik İletim AŞ. (TEİAŞ) tan enerjiyi alarak dağıtımını yapıyor. Söz konusu saatlerde bizler TEİAŞ'tan enerji alamadığımız için doğal olarak enerji kesintisi yaşandı. Bizim sorumluluk alanımızda olmayan ve başka şirketler tarafından dağıtımı yapılan Van ve Hakkari'de de aynı saatlerde elektrik kesintisi yaşandı" diye konuştular.

12.08.2015 17:27:59