Aşkale Çimento Genel Kurulu'nda Sekmen'e soğuk duş...

Aşkale Çimento'da bugün Genel Kurul heyecanı vardı. Erzurum'un en büyük, Türkiye'nin ise sayılı çok ortaklı şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Lütfü Yücelik yeniden seçildi.

Erzurumajans-Aşkale Çimento'da bugün Genel Kurul heyecanı vardı. Erzurum'un en büyük, Türkiye'nin ise sayılı çok ortaklı şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Lütfü Yücelik yeniden seçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise tüm çabalarına rağmen Aşkale Çİmento'nun yönetiminde yer alamadı.

Özel İdare'ye ait hisselerin bünyesine geçmesi nedeniyle Aşkale Çimento'nun ortaklarından olan Erzurum Büyükşehir Belediyes, yapılan genel kurulda yönetime girmek istedi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bu teklifi, Genel Kurul Üyeleri tarafından oy çoğunluğuyla reddedildi.

Bu durum Genel Kurul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in sert tepkisine neden oldu. Verdiği önergeyle Büyükşehir Belediyesi'nin, Aşkale Çimento'nun Yönetim Kurulu'nda 3 kişiyle temsil edilmesini ve kendisinin de bu kurulda yer almasını isteyen Başkan Sekmen,  aynı zamanda Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'in Yönetim Kururlu Başkanlığı'na da karşı çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ve Yücelik arasında sert tartışmaların yaşandığı Genel Kurul'da Sekmen, Aşkale Çimento'da usulsüzlükler yapıldığı ve bunu belgelemeye hazır olduğunu iddia etti. Hissedarlara da çağrıda bulunan Başkan Sekmen, " Sizin hissenizin değeri çok yüksek. Hisselerinizi değerinin üzerinde almaya hazırım" dedi.

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı  Lütfü Yücelik ise devletin özelleştirmeye gittiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin de Aşkale çimentoda bulunan hisselerini özelleştirmesini istedi. Başkan Sekmen'e çağrıda bulunan Yücelik, "Biz Büyükşehir Belediyesinin hisselerini almaya hazırız" diye konuştu.

Genel Kurul süresince karşılıklı atışmalar devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tekrar hesaplaşmak üzere salondan  ayrıldı. Lütfü Yücelik,  Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanlığı'na hissedarların oy çokluğu ile yeniden seçildi.
 
Bu sırada, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, salondan ayrılırken  Genel Kurula katılanlar tarafından , "Aşkale Çimento Erzurum'undur, Erzurum'un kalacak" diye slogan atılarak protesto edildi.

23.05.2015 21:15:53