Aslı Nemutlu olayında son perde!

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında yaşamını kaybetmesiyle ilgili ‘bilirkişi raporu’nun ardından şimdi de ski-doo’ tartışması başladı. Olası kazalar ve çığ anlarında Jandarma timlerinin k

Levent AKPINAR'ın haberi-Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünden bir ay önce Vali Sebahattin Öztürk'ün imzası ile Kayak Federasyonu Erzurum temsilciliğine, kaymakamlıklara, kamu ve özel kurum, kuruluşları ile bilgi için 9'uncu Kolordu Komutanlığı'na da gönderilen genelgede, bir olay sırasında genel koordinasyonun İl Kriz Merkezi'nce yürütüleceği belirtildi.


Hazırlanan 5 sayfalık 'Kayak merkezlerinde alınacak genel tedbirler' genelgesinde ; ‘Kayak esnasında yaralanan kayakçılara olay yerinde ilk yardım müdahalesi yapılarak sedyeli kar motoru (ski-doo) ile sağlık ekiplerinin bulunduğu yere taşıma işlemi jandarma tarafından yürütülecek’ maddesi konuldu.


Valiliğin  yayınladığı ve ilgili birimlere dağıttığı bu genelge sonrası Kayak Federasyonu tarafından Jandarma birimlerinin kullanması için 3 adet Ski-doo (kar motoru) ve sedye tahsisi edildi. Ancak, Aslı Nemutlu’nun yaşamını yitirdiği günde ve halen daha bu araçların Konaklı’da  hiç kullanılmadığı ileri sürülüyor ve nerede oldukları sorgulanıyor. (www.erzurumajans.com)



07.02.2012 23:44:08