Atatürk Üniversitesi ve Milli Görüş...

Atatürk Üniversitesi'nin yeni Rektörü, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ömer Çomaklı oldu. Prof. Dr. Çomaklı, Milli Gençlik Vakfı'nın değişik kademelerdeki yönetimlerinde bulunan, merhum Necmettin Erbakan'ın emriyle 'Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'ni kuran akademisyenlerden birisi.


Prof. Dr. Çomaklı, Atatürk Üniversitesi Rektör adaylığı döneminde düzenlediği basın toplantısında  kendisini şöyle tanıtmıştı:

 "İlim Yayma Cemiyeti Erzurum Şube Başkanlığını yürüttüm. Arkadan 28 Şubat geldi.  Bizi bir miktar örseledi. Bir takım soruşturmalar geçirdik. Ama asla  üniversitede particilik, grupçuluk, cemaatçilik yapmam..." 


KARLI ŞEHRİN YEŞİL VADİSİ


Sayın Çomaklı'ya, bugün itibarıyla Rektörü olduğu, kuruluşunun 59'uncu yılını kutlayan Atatürk Üniversitesi'ni (bir mezunu olarak)  hadsizce hatırlatmak isterim!


Bu üniversite;  23 fakültesi, 25 araştırma ve uygulama merkezi, 12 meslek yüksek okulu, 8 enstitüsü, 137 bini açık öğretim olmak üzere toplam 210 bin öğrencisi bulunan Atatürk Üniversitesi'dir...


Bu üniversite de size, 124 kişi oy verdi!


Unutmayın ki; bu üniversite de bin 600'ü akademik olmak üzere 3 binin üzerinde idari personel görev yapıyor. Ve onlar her gün Atatürk yazan o kapıdan, bu kıraç Erzurum'un, en yeşil vadisine giriyor!

 

RAKAMLAR VE SEÇİMLER!


Atatürk Üniversitesi'nde 16'ncı rektör adayını belirlemek için 12 Temmuz'da yapılan seçimlerde;  Rektör adayı olmak için 1'i kadın (Medine Güllüce) 15 öğretim üyesi yarışmıştı. Yapılan seçim sonucu; 1453 öğretim üyesinden 1353'ü oy kullandı. Kullanılan oylardan 9'u geçersiz sayıldı, 7'si boş çıktı. Geçerli 1337 oyun 1087'sini 6 aday aldı. Rektörlük seçimlerinde YÖK'e bildirilen 6 öğretim üyesinin isim, görev ve aldıkları oylar şöyleydi:


1- Prof. Dr. Ö. Selim Yıldırım (Tıp Fakültesi Ortopedi  Anabilim Dalı ): 366 oy,

2- Prof. Dr. Serdar Sevimli (Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı): 233 oy,

3- Prof. Dr. Üstün Özen (Açık Öğretim Fakültesi) 151 oy,

4- Prof. Dr. Ömer Çomaklı (Mühendislik Fakültesi, Rektör Yardımcısı): 124 oy,

5- Prof. Dr. A. Hacımüftüoğlu (Farmakoloji Anabilim Dalı ): 123 oy, 

6- Prof. Dr. Ümit Demir (Fen Fakültesi Kimya Anabilim Dalı) 90 oy.


DEMOKRASİ KUTSALDIR!


Unutmayın hoca!

Demokrasi kutsaldır...

2547 sayılı kanunun 13. Maddesi gereğince rektörlük seçiminde üç aşama vardı. Yapılan seçimde ilk altıya girdiniz. Sizinle birlikte  6 aday, Yüksek Öğretim Kurumu'na bildirildi. Daha sonra bu kurum 6 kişiden, 3 kişi'yi eleyerek son 3'ünüzü Cumhurbaşkanına sundu! (Siz, kaçıncı sıradaydınız?)


İşte burada durmak lazım!


Erzurum, demokrasinin mabedidir ve Erzurum hukukuna sahip çıkmalıdır. Günlerce meydanlarda; 'Demokrasi.. Demokrasii..' diye  bağıran o Dadaşlara, ben bile artık demokrasiyi anlatamam ki... 

Neyse!

Seçim sürecini, darbeyi, demokrasiyi, köyde çobanı; akademide profesörü ve geçmişi bir yana bırakarak Sayın Cumhurbaşkanımızın atadığı Rektörümüzü tanıyalım. 


ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NiN 16'NCI REKTÖRÜ


Prof. Dr. Ömer Çomaklı, adaylığını İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nihat Yatkın ile birlikte (Nisan ayında)  düzenlediği basın toplantısı ile açıklamıştı. Prof. Dr. Çomaklı, 54 yaşında...  Öğretim üyelerinden oluşan, düşünce olarak kendilerine yakın 137 delege  ile Rektör adaylığını belirlediklerini, 3 aday adayı olarak seçim yaptıklarını, 112 oyun kullanıldığı bu çok özel seçimde kendisinin birinci çıktığını  aylar önce bildirmişti. ( Gazeteler, ajanslar, haber siteleri...  12 Nisan 2016) 

 

AH!..  DEMOKRSİ!..


O çok özel seçime katılan adaylar ve delegelerin desteğini aldığına işaret eden Prof.Dr. Ömer Çomaklı, o gün gazetecilere şunları söylemişti:

"Erzurum'daki çeşitli toplum kuruluşlarında görev aldım. Milli Gençlik Vakfı  yönetiminde de bulundum. Rahmetli Erbakan hocanın emriyle Ekonomik Sosyal  Araştırmalar Merkezi (ESAM) Erzurum şubesini kurdum, uzun süre onun başkanlığını yaptım. Bu arada İlim Yayma Cemiyeti Erzurum şubesi başkanlığını yürüttüm.  Arkadan 28 Şubat geldi. Bizi bir miktar örseledi. Normalde 2000 yılında profesör olmam gerekirken 2002 yılında profesörlük kadrosu verildi. Bir takım  soruşturmalar geçirdik. Biz geldiğimiz gelenek o. Ama asla üniversitede bir  particilik, bir grupçuluk. Ben Ak Parti adayı değilim. Açık, gidip Ak Partiye  söyledim. Ben MHP'nin de adayı değilim. Ben Memur-Sen'e, Eğitim-Sen'e de gittim. Dolayısıyla biz asla bir grupçuluk, bir cemaatçilik yapmam. Benim bir gelenekten  gelmem, zaten bizim geldiğimiz gelenek o anlamda grupçuluğa engel. Çünkü benim  bir defa yönetim anlayışımın temelinde kul hakkı referans. Asla kul hakkına, insan hakkına girmeyeceğiz. Tamamen başarıya, tamamen liyakate, tamamen  üniversitemize katacağı değere, o insanın bilimsel yönüne değer vereceğiz. Onu ön plana çıkaracağız." 


***


Umarım, dediğiniz gibi olursunuz hocam!

Konu, Atatürk Üniversitesi olunca, editörümüz Turhan'ın bulduğu ve manşet yaptığı bu fotoğrafla size 'başarılar' diliyorum!


Milli olacaksanız, başımızın tacısınız. Ama demokrasi için bize nöbet tutturup, kendinize dikta kuracaksanız size de yazıklar olsun!


Unutmayın, vebalimiz boynunuzda...

İster yakın, ister asın!


13.08.2016 06:49:49