Atatürk Üniversitesi'nde trilyonluk israf

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde başlatılan tamirat ve tadilat çalışmaları, fakültede görev yapan öğretim üyelerini isyan ettirdi.

Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde başlatılan tamirat ve tadilat çalışmaları, fakültede görev yapan öğretim üyelerini isyan ettirdi. Sınıf ve amfilerdeki sapasağlam sıraların sökülüp, parçalanarak çöpe atılmasına isyan eden hocalar, "Rektör Bey'i bu talanı durdurmaya davet ediyoruz" dediler.

Eğitim fakültelerinde verilen pedagojik formasyon eğitimine karşılık, öğrencilerden tahsil edilen paralardan sağlanan kaynakla ortaya çıkan bu israf büyük tepki topladı. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi yönetiminin, 'Pedagojik Formasyon' sayesinde  sağladığı gelirin yüzde 40'ını fakülte hocalarına dağıttıktan sonra, geri kalan yüzde 60'lık dilimini 'har vurup harman savurması' fakültede görev yapan öğretim üyelerini çileden çıkardı.

Yaklaşık 1 trilyon liralık kaynağın çöpe gitmesine isyan eden hocalar www.erzurumajans.com aracılığıyla tepkilerini dile getirdiler. Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt'a ulaşan Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim üyeleri, çöpe giden binlerce liranın milli servet israfı olduğunu anlatarak şöyle konuştular:

REKTÖR HOCA BU İSRAFTAN HABERİN VAR MI?

"Fakültemizde çalışma alanlarımız, yani sınıf ve amfilerimiz oldukça iyi. Kendi özel ofislerimizde her türlü ihtiyacımızı karşılayacak kapasitede... Başka üniversitelerden gelip fakültemizi görenler, hayran kalıyor. Hal böyleyken, dekanlık formasyon paralarını vara-yoğa harcamaya başladı. Sınıf ve amfilerin sıraları, parçalanarak sökülüyor. Salonların ışık sistemleri yenileniyor. Bunların hiçbiri ihtiyaç değil. Hepsi yönetimin keyfiyetiyle ve bir yerlere para kazandırmak amacıyla yapılıyor. Bu bir israf, bu bir talan. Rektör Prof. Dr. Hikmet  Koçak hocamıza aracılığınızla sesleniyor ve bu talanı acilen durdurmasını, böylesi ağır bir vebal ve sorumluluğa giderayak ortak olmamasını kendisinden istiyoruz." 

DÜŞMAN MALIYMIŞ GİBİ PARÇALIYORLAR!

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde yaklaşık 30 sınıf ve amfinin tepeden tırnağa yenileme çalışmalarının hızla sürdüğünü anlatan Öğretim Üyeleri, "Diyelim ki, bu değişikliğe karar verildi. İnsan hiç olmazsa o sağlam sıraları parçalatmaz, adam gibi söktürür ve sıraya, kapıya ihtiyaç duyan çevredeki ilçe ve köy okullarına gönderir. Böyle bir şey ne yazık ki, yapılmıyor. Resmen düşman malıymış gibi, o sağlam sıralar parçalanıyor. Yerlerine ise, kumaş yüzlü oturaklar yerleştiriliyor. O binlerce lira değerindeki sıralar, kapılar, masalar ise çöpe atılıyor. Yazıktır... Günahtır... " diye konuştular.

31.05.2016 02:48:23