Bilboard reklamına boyalı sansür

Erzurum'da bir kadın giyim markasının yeni sezon ürünlerinin tanıtımı için verdiği bilboard ilanlarında yer alan kadın bacakları, ilginç bir sansüre maruz kaldı.

Erzurumajans-Bir kadın giyim markasının yeni sezon ürünlerinin tanıtımı için verdiği bilboard ilanlarında yer alan kadın bacakları, ilginç bir sansüre maruz kaldı. Erzurum Müftülüğü'ne henüz hizmete girmeyen yeni binasının önünde bulunan bilboardlarda yer alan reklam afişindeki kadın bacakları, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce boyandı.

Bir kadın giyim mağazası, yeni sezon ürünleriyle ilgili şehrin değişik bölgelerindeki bilboardlarına reklam afişlerini astı. Reklamda, koşar adım atan ve mini etekli bir kadının belden aşağı kısmına yer verildi. Kadın bacaklarının öne çıktığı reklam, Erzurum Müftülüğünün yeni hizmet binasının bulunduğu bilboardlarda sansüre maruz kaldı. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, reklamdaki kadın bacaklarını siyah bir boyayla boyayıp, kendilerince ?uygun' bir hale getirdiler.

Firmaya ait kentteki diğer bilboardlarda herhangibir tahrifat yapılmaması dikkat çekerken, sansürlenen reklam afişini görenler ise boyanmış kadın bacaklarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar... (Fototğraf: Orkun Çizmeli)

14.05.2013 02:52:01