Bu görüntü Meclise gidecek

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Erzurum Kongresi'nin yapıldığı kongre binasının bakımsız haline tepki göstererek binanın ve kent merkezindeki 1980 yılında yaptırılan bir caminin harabe halini fotoğrafladı.

Erzurum Ajans-CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Erzurum Kongresi'nin yapıldığı kongre binasının bakımsız haline tepki göstererek binanın ve kent merkezindeki 1980 yılında yaptırılan bir caminin harabe halini fotoğrafladı.
CHP Milletvekili Melda Onur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Erzurum’da incelemelerde bulundu. Atatürk önderliğinde 23 Temmuz 1919'da yapılan Erzurum kongre binasını Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte gezen Milletvekili Melda Onur, binadaki örümcek ağını, dökülen sıvaları, kırılan camları, duvarlara yazılan sloganları fotoğrafladı. Niçin fotoğraf çektiğini soran gazetecilere, "Bunları Twitter'da paylaşacağım. Ayrıca konuları Meclis'e götüreceğim" dedi.
Milletvekili Melda Onur, daha sonra İstanbul kapı semtinde 1980 yılında yaptırılan camiinin kaderine terk edilmesini de fotoğrafladı. Kapısı bulunmayan, camları kırık, içi harabeyi andıran minareli camiiyle ilgili olarak CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu'na bilgi verirken, "Mahalle halkı dilekçe vermiş. Kapısını yaptırın biz içerisini düzenleriz diye. Ama onlar burayı yıkacak ve birilerine peşkeş çekilecek" dedi.

14.06.2012 19:00:05