Çatılardan ölüm akıyor

Palandöken semtinde lokantaya yemek için girdiği sırada buz kütlesinin başına düşmesi üzerine ağır yaralanan emekli işçi Ahmet Demir, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Erzurum Ajans-Palandöken semtinde lokantaya yemek için girdiği sırada buz kütlesinin başına düşmesi üzerine ağır yaralanan emekli işçi Ahmet Demir, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hava sıcaklığının artması ile birlikte çatılardan düşen buzlar ölüm saçıyor. Dün, öğlen saatlerinde Palandöken İlçesi’nde meydana gelen olayda bir vatandaş ağır şekilde yaralandı. İran Konsolosluğu’nun bitişiğindeki lokantaya girmek isteyen emekli işçi Ahmet Demir’in(55) üzerine çatıdan eriyen kar kütlesi düştü.

Kanlar içinde yere yığılan Demir’e ilk olarak vatandaşlar müdahale etmek istedi. Bir vatandaşın parmağı ile elini ağzına sokmasına diğer vatandaşlar “ambulans gelene kadar dokunmayın” uyarısında bulundu. Çevrede biriken vatandaşların, “Yaşıyor, yaşıyor. Ambulans… Ambulans…” diye yardım istemeleri üzerine olay yerine gelen 112 Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra işçi emeklisi Demir’i, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ahmet Demir’in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Fotoğraflar: Cem BAKIRCI


20.03.2012 14:30:11