Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanı satışa çıkardı!

Erzurum Ajans'tan gazeteci Onur Sağsöz'ün Büyükşehir Belediyesi'nin yeşil alanları satışa çıkarmasını gündeme getirmesinden sonra bazı muhalefet partileri olaya tepki gösterdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken ilçesi sınırlarındaki Recep Tayyip Erdoğan parkını parsellere bölerek satışa çıkardı.

 

İlçenin en büyük yeşil ve olası bir depremde toplanma alanı olan parkın yapılan imar değişikliğiyle akaryakıt istasyonu ve ticaret alanına dönüştürülmesini Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz, “SAAATTIM” başlıklı yazıyla gündeme getirdi.

 

BBP İL BAŞKANI: PARSELASYON KABUL EDİLEMEZ

 

Gazeteci Sağsöz’ün paylaşım ve yazısı sonrasında Cumhur ittifakı ortağı Büyük Birlik Partisi’nin Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, “ilk plandaki yeşil alanların parselasyonu kabul edilemez. Konu hakkında Erzurum Büyükşehir Belediyemiz mutlaka bir açıklama yapmalıdır” paylaşımında bulundu.

 

ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI: VURGUN VAR

 

16 Mart’ta yapılacak ihalede 200 milyon liranın üzerinde muhammen bedel istenen parsellerin satışıyla ilgili olarak bir tepki de Zafer Partisi’nden geldi. İl Başkanı Abdülhamit Uzun, “Vurgun var. EBB ve Mehmet Sekmen gitmeden vurgun modunu açmış vaziyette. Yeşil alanı, olası bir depremde bölgedeki vatandaşlarımızın toplanla alanını parsel parsel kapalı teklif usulüyle satılığa çıkarmıştır. Burayı alanı da satanı da not ediyoruz!” tweeti attı.

 

Uzun ayrıca park alanında çektiği bir videoyu da sosyal medya hesaplarından paylaştı. TIKLA İZLE

 

İŞTE GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ'ÜN KALEMİNDEN O YAZI

 

 

 


07.03.2023 10:30:00