Erzurum'da ekmek üretimi durduruldu !

Fırıncılar ekmeğe istenilen zam alamayınca ekmek üretimini durdurdu.

ERZURUM AJANS - Konu ile ilgili açıklamada bulunan Erzurum Ticaret Borsası Fırıncılar Meslek Komitesi Aykut Koç,” Devlet yetkilileri bizi oyalıyor” ifadesini kullanarak bu gerekçe ile ekmek üretimini durdurma kararı aldıklarını ifade etti.

 

Erzurum Fırıncılar Odası kararıyla il genelinde bu gün ekmek fiyatının maliyetleri karşılamadığı gerekçesiyle ekmek üretimini durdurdu. Zam talebinde bulunduklarını ve yaşanan duruma ilişkin muhatap bulamadıklarını öne süren fırıncılar ekmek üretimini durduklarını belirtti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Erzurum Ticaret Borsası Fırıncılar Meslek Komitesi Aykut Koç "Ülkemizde ve dünyada yaşanan tedarik sıkıntısı ve artan maliyetler yüzünden fiyat tarifesi almak için başvuru yaptık, şehrimizdeki ekmek fiyat belirleme komisyonuna katılması gereken devlet yetkilileri komisyona katılmayarak bizleri oyalıyorlar. Biz de fırıncı esnafımızla toplantı yaparak 18.11.2021 Perşembe günü Erzurum'da ekmek kısıtlama uygulaması yapmayı kararlaştırdık” açıklaması ile ekmek üretimini durdurduklarını duyurdu.


Fırınlarda ekmek üretilmemesi üzerine fırınlarda uzun kuyruklar oluştu. Fırınların camlarına asılan kağıtlarda “Değerli Müşterilerimiz Fırıncılar Odasının almış olduğu karar doğrultusunda bugün Erzurum Merkez Genelinde Fırınlar Öğlen Saati İtibari İle ekmek üretimi yapmayacaktır. Anlayışınız için teşekkürler” ifadesine yer verildi.

 

Bize bir yol bırakmadılar 

 

Erzurum’da fırın işletmeciliği yağan Mehmet Özer, artan zamlar karşısında fırıncıların ezildiğini dile getiren Özer açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bize bir çare bırakmadılar. Bir yol bırakmadılar. Devlet büyüklerimiz, yerel yönetimlerimiz ve mülki amirlerimiz. Nedense sadece fırıncılara gelirken kırk dereden su getiriyorlar. Maliyetler anormal derecede yükseldi. Bundan 10 gün günce 180 TL’ye aldığımız un şu an 330 TL’ye yükselmiş. Maya fiyatları doğal gaz fiyatları aldı başını gidiyor. Yazık yazık, bu siyasi düşünce yüz tane insanı 4 yüz bin insana kurban ediyor ben hakkımı helal etmiyorum. “ dedi


‘Devlet Yetkilileri Bizi Aramadı’  


Ekmek üretiminin durması ile birlikte çok fazla tepki aldıklarını dile getiren Aykut Koç, olası bir olayın yada öfke patlamasının olmaması için iş yerlerinin kapatılma kararını aldıklarını dile getirdi. Erzurum’da 200 Gr ekmeğin 1 buçuk TL olduğunu belirten Koç, bu fiyatın artık maliyetlerini karşılamadığını belirterek” Fırıncı arkadaşlarla yapmış olduğumuz hesapta, önümüzdeki süreçleri de göz önüne alarak bizi kurtaracak fiyatın 2 buçuk TL olacağı kararı aldık. Fakat bu fiyatı görüşmek için muhatap yetkili bulamıyoruz. Görüştüklerimiz bizi sürekli oyalıyor. Bizde maalesef böyle bir eylem kararı almak zorunda kaldık” dedi. yaptıkları eylem sonrasında yetkilerin kendilerine ulaşıp ulaşmadığına ilişkin yönelttilen soruya Koç, “Beni sadece valiliğin özel kalemi aradı. Bunun dışında bizi arayan olmadı” dedi.

 

 

 

 


 


19.11.2021 11:13:56