Erzurum'da Korona hazırlığı...

İran’dan Türkiye’ye getirilen Türk vatandaşlarının 14 gün boyunca Erzurum Şehir Hastanesi’nde ‘müşahede’ altında tutulacağı öğrenildi.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Dün geceden bu yana hastanede yapılan hazırlıklar tamamlanırken, Türk vatandaşlarının otobüslerle Van’dan yola çıktığı belirtildi. 

Tüm dünyayı kasıp kavuran Korona Virüsü’nün İran’da da yayılmaya başlamasıyla Türk vatandaşları ülkeden tahliye edilmeye başlandı. İlk olarak sınır kentlerinde karantinaya alınan Türk vatandaşlarının bir kısmının Sağlık Bakanlığı’nın kararıyla Erzurum’a getirileceği öğrenildi. Bu sebeple dün geceden itibaren yeni yapılan Şehir Hastanesi’nde ‘ince temizlik’ yapıldı. 

14 GÜN BOYUNCA KONTROL ALTINDA TUTULACAKLAR

Yaklaşık 90 sağlık personeline Korona Virüsüyle ilgili hızlandırılmış eğitim verilirken, ilk olarak gelmesi beklenen 400 Türk vatandaşı için hazırlıklar tamamlandı. Ayrıca Mareşal ve Palandöken Devlet Hastanelerinde durumu acil olmayan yatan hastaların bir kısmının taburcu edildiği, sayının artması halinde bu hastanelerin de kullanılacağı öğrenildi. Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, gerekli açıklamayı Bakanlığın yapacağını belirtirken, ilk olarak Van’dan yola çıkan 6 otobüsün kısa süre sonra Şehir Hastanesi’nde olacağı bilgisine ulaşıldı. Türk vatandaşlarının 14 gün boyunca müşahede altında tutulacağı öğrenildi.

Gelişmeler için Erzurum Ajans’ı takipte kalın. 

26.02.2020 13:00:00