Erzurum MHP'de dengeleri değiştirecek aday adayı

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Seyfullah Hızarcı, görevinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi'nden Erzurum milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Erzurumajans-Haziran ayında yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için aday adayları bir bir ortaya çıkıyor. Çok sayıda akademisyen ve bürokratın görevlerinden istifa ederek iktidar partisi AKP'den aday adayı olduğu Erzurum'da, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den de sürpriz bir isim siyasete soyundu.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Seyfullah Hızarcı, MHP'den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Erzurum kamuoyunun ve ülkücü camianın 'Sofi Hoca' lakabıyla tanıdığı Doç. Dr. Seyfullah Hızarcı, "Bugüne kadar bir eğitimci olarak hizmet verdiğimi Erzurum ve ülkeme şimdi siyaset arenasında katkı sunmak istiyorum" diye konuştu.

Ülkücülüğü bir yaşam biçimi olarak benimseyerek zor günlerde aday adayı olduğunu anlatan Hızarcı, "Biz Erzurum'da yaşamayı kendimize görev edindik. Yıllardır bu şehirde eğitimci olarak görev yaptım. Gençlerimizin yetişmesi için çabaladım. En zor süreçlerde elimi taşın altına koydum. Erzurum'da doydum, doğdum, yaşıyorum ve aday adayıyım" dedi.

MHP'de, Haziran seçimleri için çok sayıda aday adayının yarıştığını ve dava arkadaşlarının hepsinin de üstün meziyetli insanlar olduğunu söyleyen Seyfullah Hızarcı, "Bütün aday adaylarımız nitelikli şahsiyetler. Ben, Erzurum'un 'Sofi Hocası' olmaktan onur duyuyorum. Ülkücü Hareketi İktidara taşımak adına yola çıktık. Amacımız her zaman Türk Milletinin var olma mücadelesi olmuştur. Her sürecinde bu hareketin bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. Aldığımız bütün unvanları bu şehirde kazanarak bu şehirde harcadık" diye konuştu.

Siyasi kulislerde Erzurum ve MHP 'de dengeleri değiştirebilecek isim olarak lanse edilen Doç. Dr. Seyfullah Hızarcı'nın, önümüzdeki hafta içerisinde MHP Erzurum İl Başkanlığı'nda düzenleyeceği basın toplantısı ile adaylık süreci hakkında geniş açıklamalarda bulunacağı öğrenildi.

15.02.2015 17:00:38