Erzurum Özel Şifa Hastahanesi kapatıldı

SGK'nın sağlık sözleşmesini mahkeme kararıyla iptal etmesinin ardından Erzurum Özel Şifa Hastanesi kapısına kilit vurdu.

Erzurumajans-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nın sağlık sözleşmesini mahkeme kararıyla iptal ettiği Erzurum Özel Şifa Hastanesi sağlık ruhsatını askıya alarak, kapısına kilit vurdu. Hastane yönetimi aralarında hekimlerin de bulunduğu 400 çalışanı ücretsiz izne ayırdı. 

Hastane Başhekimi Sebahattin Dalga, çalışma ruhsatlarını askıya almanın üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Başhekim Dalga,  işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Erzurum'da işsizler ordusuna 400 kişinin daha katıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

'ERZURUM'DAKİ İŞSİZLER ORDUSUNA 400 KİŞİ DAHA KATILDI'

"Erzurum Şifa Hastanesi 25 Şubat 2005 tarihinde açılmıştı. Aradan geçen 11 yıl sonra bugün ruhsatımızı askıya almak zorunda kaldık. 2016 yılının başında çok anlaşılmaz bir tutumla Erzurum Özel Şifa Hastanesi'nin SGK ile olan sözleşmesi tek taraflı iptal edildi. Bölgenin ekonomik durumunu gözününe alınca bir hastanenin SGK ile anlaşması olmadan varlığını sürdürmesi mümkün değil. Daha ciddi problemlere sebep olmama adına ruhsatımızı belli bir süre askıya almaya karar verdik. 400 tane insan şu anda işsiz durumda. Erzurum'un işsizlik kervanına 400 tane daha insan katılmış oldu."

29.01.2016 18:43:36