Erzurumlu bayanlar 1.lige göz dikti!..

Erzurum'da bir ay önce lise ve üniversite öğrencileri tarafından kurulan Albayrak Bayan Futbol Takımı, bölgesel lig maçlarına hazırlanıyor.

Erzurum'da bir ay önce lise ve üniversite öğrencileri tarafından kurulan Albayrak Bayan Futbol Takımı, bölgesel lig maçlarına hazırlanıyor. Hazırlık maçlarında rakip bulamadıkları için Atatürk Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim üyelerinin oluşturduğu erkek futbol takımı ile antrenman yapan bayan futbolcular göz dolduruyor.

Albayrakspor Kulüp Başkanı Fahrettin Albayrak, Erzurum'da eksikliğini hissettikleri bayan futbol takımını Atatürk üniversitesinin de destekleri ile kurmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

18 kişilik takımda 11 lise, 7'de üniversite öğrencisinin bulunduğunu vurgulayan Başkan Fahrettin Albayrak, takımın teknik sorumluluğuna Cem Vuraler, Antrenörlüğüne Haluk Sivrikaya ile Nükhet Gürel'in getirildiğini belirtti.

Erzurum halkının takımlarına destek çıkmasını istediğini vurgulayan Albayrak, "Bir ay önce 18 bayanla kurduğumuz futbol takımı inanıyorum ki Erzurum'un gururu olacak. Bölgesel ligdeki ilk maçımızı 16 Ocak'ta Hakkari ile yapacağız. Hakkari, Erzurum, Hatay ve Mersin'den bayan takımların bulunduğu grupta ilk üçe girenler bir üst gruba çıkacak. Hedefimiz 4 yıl sonra bayan futbol takımını birinci lige çıkarmak. Tek bir isteğimiz Erzurumlu velilerin bizlere sahip çıkması. Takımın alt yapısını oluşturmak istiyoruz. Kulübe gelmek isteyen kızlarımıza engel olmasınlar ve destek versinler" diye konuştu.

Sıkı bir şekilde grup maçlarına hazırlandıklarını vurgulayan Teknik Direktör Cem Vuraler, "Henüz yeni bir takım olmamıza rağmen çok güçlü bir kadroya sahibiz. Sporcu kızlarımızın okulları olduğu için hafta içi antrenmanlarını akşamları yapıyoruz. Hafta sonları da Üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyelerinin oluşturduğu erkek futbol takımı ile hazırlık maçları yapıyoruz. Bu maçlar bizim için çok önemli. Çünkü rakiplerimizin hepsi iyi bir spor hocası. Sahada kızlarımıza ne yapmaları gerektiğini de anlatıyorlar. Bayan milli takımına 3 futbolcu verdik. Yakında milli takımın bel kemiğini bizler oluşturacağız" dedi.

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi ve takım kaptanı Filiz Şentürk de "Bugüne kadar hiç bayan futbol takımı ile maç yapmadık. Erkeklere yaptığımız maçlar gücümüze güç katıyor. Erkeklerle yaptığımız iki maçta da boyun eğmedik. Kıran kırına geçen maçlarda karşımıza çıkacak olan bayanları çok rahat yeneceğimize inanıyorum. Takımdaki çoğu arkadaşımın alesi futbol takımına girdiğini duyunca şaşırdı ve karşı çıktı. Ama bizler kararlı olduğumuz için onları ikna etmeyi başardık" diye konuştu.


30.12.2009 01:10:00