Fakıbaba - Ilıcalı... Canlı yayında karşı karşıya geldiler!

AK Parti eski Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, hem partisinden hem de Şanlıurfa Milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'yı canlı yayında soru yağmuruna tuttu. Ilıcalı, "Açıklamalarınızla kafam karma karışık oldu" dedi.

Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un moderatörlüğündeki canlı yayına telefonla katılan Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesini ve istifaya giden süreci anlattı.

 

Programın konuklarından AK Parti eski Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “26. dönemde Urfa'yı siz şekillendiriyordunuz. O zaman genel merkezi eleştirmiyordunuz, şimdi neden eleştiriyorsunuz?" diye sordu.

 

 

Bunun üzerine Fakıbaba, “Ben şekillendirmek istedim ama şahsım adına değil Urfa halkıyla beraber karar verelim dedim. Yani genel başkan yardımcısı gelecek ve listeyi yapıp, Ankara'dan onaylanacak. Bu Urfa'ya yapılan en büyük zulümdür ve eziyettir. Şanlıurfa halkının kendisinin karar vermesi gerekir dedim” cevabını verdi.

 

Ilıcalı’nın, "İYİ Parti'de bunu yapabilecek misiniz?" sorusuna da “İki sefer Sayın Genel Başkanımla görüştüm, Meral hanımla görüştüm. O vizyonun olduğuna inanıyorum. İzin değil istişare, her şeyin doğrusunu bilirim demiyorum, gelin beraber karar verelim diyorum” dedi. Yeniden soru sormak isteyen Ilıcalı'ya Mehmet Akif Ersoy, kibarca müdahale etti. Ilıcalı programdan sonra canlı yayın görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. HaberOnur SAĞSÖZ

 

TIKLA İZLE

 

 


21.10.2022 14:58:45