İşte İYİ Parti'nin Erzurum adayı Naci Cinisli...

Erzurumajans.com farkıyla işte İYİ Parti'nin en çok merak edilen adayı Naci Cinisli ve Erzurum'a ilk mesajı...

Erzurumajans-Siyasi Partilerin, 24 Haziran Seçimleri için milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim etti.  Adayların kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte en çok merak edilen isim, İYİ Parti'den Erzurum'da listenin ilk sırasında yer alan Naci Cinisli oldu. 

Cinisli, aday listelerinin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden; ''Evladım anasız büyür de vatansız büyümez'' diyerek, canını hiçe sayıp Aziziye Tabyasına, vatan savunmasına koşan Nene Hatun'u 63. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.'' mesajı yayınlayarak; 

''İYİ Parti Erzurum 1.Sıra Milletvekili Adaylığı şerefine nail oldum. Büyük onur duyuyorum. Siyasetin kutsal bir görev olduğunu unutmayacağım. Bu göreve beni layık gören başta Meral Akşener Hanımefendi olmak üzere partimizin bütün yetkili yöneticilerine şükranlarımı sunarım.'' dedi. 









NACİ CİNİSLİ KİMDİR?

İYİ Parti Kurucular Kururlu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olan Naci Cinisli, 1969 İstanbul doğumlu. Erzurum ve Türk Sityaseti'nin yakından tanığı Milli Türk Talebe Birliği eski Genel Başkanı, 1969 seçimlerinde Adalet, 1973 seçimlerinde de  Demokrat Parti'den Erzurum Milletvekili seçilen Rasim Cinisli'nin yeğeni. 

Cinisli Ailesi'nin son kuşak temsilcilerinden olan Naci Cinisli, İstanbul Avusturya Lisesini bitirdikten sonra Avusturya Wirtschaftsuniversität – Wien'de bir süre işletme eğititmi aldı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmay heyetinde yer alan Cinisli, halen 1995'te kurulan ve Avrupa’nın seçkin ev tekstili ve zücaciye markalarının Türkiye temsilciliklerini alan aile şirketi Hokant firmasının Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor. Almanca ve İngilizce bilen Cinisli, evli ve iki çocuk  babası.

22.05.2018 17:15:00