Kargaları güldüren restorasyon açıklaması!..

Yakutiye Medresesi'ndeki skandal restorasyon çalışmasıyla ilgili Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, bakın nasıl bir savunma yaptı?..

Erzurum Ajans-Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, tarihi Yakutiye Medresesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarının Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca onaylanan projeler doğrultusunda devam ettiğini bildirdi.

Bakır, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeler yer verdi; "Ödeneği Kültür ve Turizm Bakanlığınca karşılanan, Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından kontrollük hizmetleri verilen 'Yakutiye Medresesi Restorasyonu, Teşhir Tanzimi, Elektrik ve Makine Teçhizi Yapımı İşi'nde son günlerde basında yer alan restorasyon faaliyetleri ile ilgili olarak açıklama yapılması zarureti hasıl olmuştur.

Erzurum Yakutiye Medresesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 31 Mayıs 2005 tarih ve 123 sayılı kararı gereği onaylanan restorasyon projeleri doğrultusunda yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


21.11.2009 00:08:00