Kayak fedarasyonu tam gaz!..

Erzurum'da 27 Ocak 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na sayılı günler kala, Türkiye Kayak Federasyonu, pistlerdeki kar sıkıntısını gidermek için alarma geçti.

Erzurum Ajans-Erzurum’da 27 Ocak – 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25’nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na sayılı günler kala, Türkiye Kayak Federasyonu, pistlerdeki kar sıkıntısını gidermek için alarma geçti.

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, oyunlara kadar kar yağmayacakmış gibi hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, “Tüm imkânlarımızı seferber ettik. Palandöken’in ve Konaklı’nın tüm pistlerini kar yağmasa bile yarışların yapılmasını sağlayacak düzeye getirmek istiyoruz” dedi.

Suni kar sistemlerine su taşıyacak göletlerin zamanında bitirilememesi nedeniyle yaşanılan su su sıkıntısı ile birlikte havaların da kurak geçmesiyle ortaya çıkan karsızlık problemini aşabilmek için Türkiye Kayak Federasyonu, 24 saat aralıksız çalışıyor. Dedeman Otel’in yanı başında yıllar önce yaptırılan gölete tankerlerle su, pistlere de şehrin dört bir yanından kamyonlarla kar taşımayı sürdüren Kayak Federasyonu, yüksek temposuyla alkışı hak ediyor.

Yapılan milyonlarca liralık yatırımlara rağmen, suni kar sistemlerini çalıştıracak su göletlerinde su tutulmamasının ağır bedelini Erzurum’a ödettirmek istemeyen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık oluşturduğu özel ekiple, bu sorunu aşmanın mücadelesini veriyor.

Federasyon Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu ve Palandöken Genel Müdürü Naim Gül’e bu konuda tam yetki veren Başkan Ayık, oyunlara kadar çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.

Türkiye Kayak Federasyonu olarak bugüne kadar sorumluluk alanlarında bulunan tüm işleri zamanından önce tamamladıklarını belirterek, karsızlık sorununu da yine çok çalışarak aşmanın çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Ekiplerin 24 saat boyunca büyük bir özveriyle çalıştıklarını anlatan Ayık, “Federasyon olarak ekip çalışmasına zaten büyük bir önem veriyoruz. Erzurum’da yaşanan kar sıkıntısını da yine ekip çalışmasıyla çözmenin çabası içerisindeyiz. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle gece gündüz demeden çalışarak, pistleri oyunlara hazırlamaya çalışıyor. İşimizin çok zor ama elimizden gelenin en iyisini yaptığımızdan herkesin emin olmasını istiyorum. İnşallah, oyunlara kadar kar yağar. Yağmasa bile Türkiye Kayak Federasyonu olarak tempomuzu artırarak, sorunu aşacağımıza inanıyorum” dedi.


14.01.2011 13:16:00