Lokantacılar da 'inadına Emirşeyh' dedi

Erzurum'da hizmet veren lokantacılar, büyük bir iftira ve karalama kampanyasına maruz kalan Emirşeyh Lokantası'na destek verdi.

Erzurumajans-Emirşeyh Lokantası'nda bir araya gelen lokantacılar, "Erzurum'da ne at eti ne de uygunsuz başka bir şeyin satılması, insanlara sunulması söz konusu bile olamaz. Bu iftirayı atanları ve yayanları Allah'a havale ediyoruz" dediler.

Başyazarımız Mehmet Şener'in "İnadına Emirşeyh" başlıklı köşe yazısının ardından harekete geçen lokantacılar, meslektaşlarına destek vermek için Emirşeyh Lokantası'nda bir araya geldiler. Can Urfa'dan Melik Arıcıoğlu, Dönerci Hacı Baba'dan Mikail Emeç, Gel Gör Cağ Kebap'tan Şakir Aktaş, Daşhane'den Ufuk Demir ve Kadayıfçı Muammer Usta'dan da Muammer Tanhaş, Emirşeyh Lokantası'nın sahibi Erkan Bayram'ı ziyaret ederek, destek oldular.

Başyazarımız Mehmet Şener ile gazetecilerin de katıldığı ziyarette, Emirşeyh Lokantası'na büyük bir haksızlık yapıldığını ancak kamuoyunun bu iftiraya sadece 'güldüğünü' savunan lokantacılar, "Bugün size, yarın bize atılır bu iftira. Güç birliği yaparak, kafası bozuk zihniyetlerle mücadele edebiliriz. Ticarette rakip de olsak, ortada ciddi bir insanlık suçu var. Bu nedenle Emirşeyh Lokantası'nın yanındayız ve destekçisiyiz" diye konuştular.

Emirşeyh Lokantası'nın sahibi Erkan Bayram ise 40 yılı aşan bir ticari hayata sahip lokantalarına atılan bu iftirayı kabullenemediklerini belirterek, "İnanın günlerdir uyuyamıyoruz. Huzurumuz, neşemiz kaçtı. Allah korkusu olan biri, nasıl böyle bir iftira atar, anlayabilmiş değiliz. Ancak bunun organize bir hareket olduğunu düşünüyoruz. Karşımızdaki muhatabı da bilmiyoruz. Bilsek, her türlü yasal ve kanunu hakkımızı arayacağız ama iftiracıların kim veya kimler olduğunu bilemiyoruz" dedi.

Bayram, lokantalarının bugüne kadar tek bir gün dahi kapalı olmadığını da sözlerine ekleyip, destek için gelen meslektaşlarına teşekkür etti.

Emirşeyh Lokantası'na karşı yürütülen karalama kampanyasını kamuoyuna duyuran Başyazarımız Mehmet Şener ise "Yapılan haksızlığı görmezlikten gelemezdik. Biz bir çığlığın sesi olduk. Sonrasında aldığımız tepkiler gerçekten çok olumluydu. Erzurum'un iftiracılara geçit vermemesini görmek de bizleri ayrıca memnun etti" dedi.

Öte yandan Emirşeyh Lokantası'na destek için gelen işletmeciler, sivil toplum kuruluşlarının iftira kampanyasına karşı duyarsız kalmasına da tepki gösterdiler.

03.04.2013 17:50:17