Mehmetçik Vakfı'ndan ERVAK'a ziyaret

TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Erzurumajans-TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Erzurum Kalkınma Vakfı'nın özellikle geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda vekaletle kurban kesimi kampanyasına önemli destek verdiğini söyleyen TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı, "2016 yılı vekâleten kurban temin ve kesim faaliyetleri kapsamında; TSK Mehmetçik Vakfı'nın tanıtımı ve kurban bağışlarının artırılması yönünde Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel'in katkıları sonucu Erzurum ilinde bu güne kadarki en yüksek bağış miktarına ulaşıldı. Kurban bağışlarında bir önceki yıla göre Erzurum'da %44, sorumluluk bölgemizde bulunan on yedi ilin tamamında ise %36'lık bir artış gerçekleşti. Bağış miktarlarındaki bu artış; Vakıf tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde vatani görevini yerine getirirken, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına, gazi ve engelli Mehmetçikler ile çocuklarına yapılan ekonomik ve sosyal desteğin daha da artmasını sağlamaktadır. Bağış artışında; kişisel desteklerinin yanı sıra, birçok internet sitesinde ve yazılı basında yayınlanan Başkan Erdal Güzel'in kaleme aldığı "Kurban ve Mehmetçik Vakfı" başlıklı makalesinin önemli ölçüde katkısı oldu. Bu nedenle, duyarlılıkları ve çok değerli destekleri için; Başkan Güzel'e ve bu vesileyle de vefakâr bağışçılarımıza içten şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ERVAK Başkanı Erdal Güzel, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde vatani görevini yerine getirirken; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına, gazi ve engelli Mehmetçikler ile çocuklarına sağlamakta olduğu sosyal ve ekonomik desteği artırarak yükseltmek gayreti içerisinde bulunan ve bu görevini duyulan güvene layık bir şekilde yerine getiren Mehmetçik Vakfını desteklemeyi bir vatandaşlık görevi olarak kabul ediyoruz. Mehmetçik Vakfı, çok daha fazla desteği hak etmektedir. Bu nedenle sadece kurban dönemlerinde değil, her zaman desteğimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

Ziyarette, Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Sabri Topdağı, Başkan Erdal Güzel'e yazılı teşekkür belgesi verdi.

14.12.2016 17:38:29