MNG'den Erzurum'a dördüz sürprizi

MNG Holding, terminalin yerine yaptıracağı 25'er katlı ikiz kuleleri, şip-şak dördüz kulelere dönüştürdü ve otel yapmaktan vazgeçti.

Erzurumajans-MNG Holding' tarafından eski otobüs terminali alanında yaptırılacak olan AVM, kent otel ve 25 katlı ikiz kule planının dışını çıkıldığı ve sitelerinin önünün kapatılacağı gerekçesiyle, Kardelen Sitesi sakinleri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i planın dışına çıkılmasına göz yumduğu iddiasıyla Başbakan Erdoğan'a şikayet etmeye hazırlanıyor.

Önceki yıl Büyükşehir Belediyesi ile MNG Holding arasında yapılan protokol gereği Yakutiye ilçesi Terminal Mahallesi'ndeki mevcut şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu 67 dönüm alan MNG Holding'e satıldı. MNG Holding, protokol gereği 67 dönüm alan üzerine bir AVM, 25 katlı iki tane gökdelen ile bir kent oteli inşa edecekti. Ayrıca, yeni otobüs terminal binasının yerini de yaptıracaktı.

240 konutun bulunduğu Kardelen Sitesi'nin ön cephesine yapılması planlanan AVM'nin yerine proje haricinde 21 katlı bir gökdelenin yapılmasına tepki gösteren site sakinleri, yargıya gitti. 2. İdare Mahkemesi'ne Büyükşehir Belediyesi aleyhinde dava açarak, mevcut arsanın konut alanına çevrilmesi yönündeki kararın iptali yönünde karar çıkartan site sakinleri, belediyenin mahkeme kararına uymamasına tepki gösterdi. Site sakinleri ayrıca otobüs terminali alanına yaptırılması projelendirilen 25 katlı ikiz kulelerin yanı sıra 3 adet 25 katlı ve bir tane de 21 katlı gökdelen yaptırılacağının, ayrıca kent otelin de projeden çıkarıldığını savunan site sakinleri, "Terminal alanı ile sitemizin ön kısmına planlanan yapılaşmanın haricinde bir yapılanmaya gidilecek. Boş alan olan sitemizin önü kapatılacak. Kamuoyuna deklare edilen 2 adet 25 katlı gökdelenden ayrı olarak 4 tane daha gökdelen yapılacak. Camimiz yıkılacak. Kent otelde yapılmayacak" diye konuştu.

Site sakini bir grup kadının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılmış olan bir mektubu elden vermek için Ankara'ya gideceğini de ifade eden site sakinleri, "Başbakan'la randevu aldık. Sayın Küçükler'in projede yaptığı değişiklikleri Sayın Başbakan'a ve Çevre ve Şehircilik Bakanı'na sunacağız." diye konuştu. Avukat Turan Çınar ise konuyla ilgi açıklama yapamayacağını belirterek,"Konuyu yargıya taşıyacağımız için açıklama yapmak istemiyorum"

KÜÇÜKLER: "İMAR PLANI DIŞINA ÇIKILMADI"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MNG Holding'in otobüs terminalinde yapmayı planladığı projede değişiklik olmadığını iddia etti. Küçükler, projeyle ilgili yapılaşmanın Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolü altında olduğunu belirtti. İhale şartnamesine uygun olarak projenin yürütüldüğünü savunan Küçükler, "Herşey kontrolümüz altında. Problem yok. İhale şartnamesi ne ise imar durumuna uygun şekilde yapılıyor. Bunlar profesyonel şirket aksaklık yok. Sitenin yöneticileriyle görüştük durumu izah ettik onlarda memnun olarak buradan ayrıldılar. Sitedeki bazı insan şunu söylüyorlar "benim önüme yeşil alanlar koyun' diyor. Herkese bu şartı oluşturmak kolay değil. Firma yapılacak binalar ile site arasındaki diğer binalara yakın alanları yeşil alan olarak bırakacak. Bir kaç gün içinde bu projenin tanıtımı yapacağız zaten. Vatandaşın memnuniyetsizliği doğru değil. Oraya yatırım gelmesi o sitedeki evlerinin ciddi değer kazanmasına ve daha modern ortam oluşmasına sebebiyet verecek. Kent Otel yeri projede yoktu. Eğlence merkezi büyük bir AVM ve ikiz kule düşünmüştük. Sonuç emsalle yapılan bir şey. İmarda bir emsal vardır. Kapalı alanı istediği kadar yapar metrekaresi bellidir. Firma yetkilileri son projelerinde 4 kule koymuşlar, emsali aşmadan tek metrekare imar dışına çıkma söz konusu değil. Projede 4 kule, AVM ve cami var" şeklinde konuştu.

04.04.2013 17:24:05