Muhalefet isyanda: Öğrencilerin mitinge katılması için velilere baskı yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum'da düzenlediği miting öncesi kentteki okullarda velilere form dağıtılarak öğrencilerin katılımı için izin istendiği ortaya çıktı. Muhalefet tepkisini sosyal medya üzerinden yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış ve miting yapmak bugün Erzurum'daydı.

 

Erdoğan'ı karşılamak için günlerdir yoğun mesai yapan parti teşkilatları, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Milli Eğitim İl Müdürlüğü de katıldı. Kentte kamu çalışanlarına miting için SMS gönderildiği iddia edilirken, matbu formlarla velilerden öğrencilerin mitinge katılması için izin istendi. İzin belgesi sosyal medyada çoğu kişi tarafından paylaşıldı.

 

 

Dağıtılan formlarda miting alanının adresi verilerek, toplu açılış töreni düzenleneceği belirtildi ve öğrencileri okullarının önünden Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle ücretsiz taşınacağı paylaşıldı.

 

Duruma ilk tepki İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’den geldi.

 

Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Cinisli, “Erzurum‘da çocukları Cumartesi günkü AKP mitingine gitmeye zorlanan veliler, talimat giden üniversite öğrencileri isyandalar. Arayan, arayana. Aziz hemşerilerim, ya sabır. Az kaldı” dedi.

 

 

CHP İl Başkanı Suat Dülger de, “Seçimi kaybetmekten O kadar korkuyorlar ki mitinge öğrenci götürmek için velileri baskı altına alıyorlar. Sırf güçlü görünmek için. Korkunun ecele faydası yok tabi ki…” paylaşımında bulundu.

 

 

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl ise “Devlet tüm gücü ile bugün Erzurum’da yapılacak olan mitinge destek verdi. Okullar, resmi kurum ve kuruluşlar, STK’lar, çevre iller, MHP ve Ülkü ocakları teşkilatları, üniversiteler, belediyeler, kaymakamlıklar, yardım kuruluşları topyekûn çalışarak insanları mitinge toplamaya çalıştı” dedi.

 

 

Zafer Partisi İl Başkanı Abdulhamit Uzun da miting alanına vatandaşları götürecek olan servislerin kalkış yeri listesini yayınladı ve “Ring Ring… Cumhurbaşkanının, Cumhurbaşkanı olarak Erzurum'a son gelişi. Erzurum Akp'ye dar olacak” şeklinde tweet attı.

 

“'ERZURUM’DA HAVALİMANI MI VARDI?' TARTIŞMASI”

 

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting sırasında, “Erzurum değişiyor. Havalimanı mı vardı Erzurum’da ama şimdi var” sözleri muhalefetin gündemine girdi.

 

 

İYİ Partili Naci Cinisli, Erdoğan’ın bu konuşması üzerine “AKP öncesi Erzurum’da havaalanı yokmuş meğerse. Aziz hemşerilerime bir de ben sorayım; Erzurum ‘da AKP öncesi havaalanı var mıydı? Erzurum’u ne sanıyorlar, merak ediyorum” paylaşımında bulundu. Haber: Onur SAĞSÖZ

 


24.12.2022 16:35:27