MÜSİAD, 'Hızlı Tren İstiyoruz' platformu kuruyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) lönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda 'Erzurum'a hızlı tren istiyoruz platformu' kuracaklarını açıkladı.

Erzurumajans-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) lönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda 'Erzurum'a hızlı tren istiyoruz platformu' kuracaklarını açıkladı.

Erzurum'a hızlı tren yapıldığı zaman Orta Asya'ya olan bağlantının daha da artacağını belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, "Erzurum'un bize göre sadece yerelde değil, Avrupa ve Orta Asya'yı da yakından ilgilendiren Hızlı Tren Hattı Projesi'nin biran evvel hayatiye geçirilmesini arzu ediyoruz. Erzurum Hızlı Tren Hattı Projesi ilk gündeme geldiğinde Bursa, İzmir ve Konya, daha gündemde değildi. Maalesef bugün bu illerimizin Hızlı Tren Hattı Projesi bazılarında uygulamaya geçildi, bazılarında ise proje aşamasında ama ne yazık ki Erzurum Hızlı Tren Hattı Projesi henüz programda yoktur. Bu projenin biran önce hükümet gündemine alınması ve projenin ihaleye çıkarılmasını bekliyoruz. Sivas- Erzincan Hızlı Tren Hattı Projesi ile birlikte Erzurum- Kars Hattının da yapılması en uygun olanıdır. Çünkü Hızlı Tren Hattı, Kars- Bakü- Tiflis Demiryolu hattı ile Avrupa ile Orta Asya ve Orta Doğu adeta birbirine bağlanmış olacak.

Sivas- Ankara Hızlı Tren Demir Yolu'nun yüzde 50'si tamamlandı, Sivas- Erzincan Hızlı Tren Demiryolu Projesinin ise ihale aşaması tamamlanmak üzere. Bu yıl kamulaştırılmaya başlanacak, akabinde de inşaatına başlanacak. Erzurum'a kadar uzayacak böyle bir projenin bu durumda olması sevindirici bir gelişmedir. Biran önce Erzurum'a da gelmesi en büyük arzumuzdur. Ancak, Devlet Demir Yolları'nın 2014'te Erzurum'a Hızlı Tren Gelecek diye başlattığı tarih ötelenmiş durumda. Erzincan Hızlı Tren Hattı Proje ihalesi tamamlanıp başlamak üzere, bu dönem içerisinde Erzurum Hızlı tren Hattı için bizde Erzurumlular olarak gerek hükümetten, gerek ulaştırma bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Erzurum milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Bu sinerjiyi oluşturmak içinde 'Erzurum'a Hızlı Tren İstiyoruz Platformu' kurmaya karar verdik. Bu platforma Erzurum ve Erzurum dışındaki hemşerilerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarının da katılmalarını arzu ediyoruz. Ayrıca Erzurum'u seven ve Erzurum'a gönül vermiş insanlarında bu platforma destek vermelerini ve katılmalarını bekliyoruz. Bu platform için çağımızın en hızlı ulaşım aracı olan ve geniş kitlelere hitap eden teknolojiden de yararlanmak için bir internet sitesi oluşturmak için altyapı çalışmalarına başladık." şeklinde konuştu.

YEREL SEÇİMLER DEĞERLENDİRMESİ

Bekmez, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum'da da hali hazırda öncelikli gündem maddesinin belediye başkanlığı seçimleri olduğunu dile getirerek, "Öncelikle hangi partiden ve her kim olursa olsun gelişen dünya şartlarına uyumlu, vizyon sahibi, müteşebbis ruhuna sahip, çalışkan yenilikçi projeleri ile Erzurum'un marka değerini yükseltecek, dış dünyaya açık, kendi içi ile barışık, komşularla ilişkilere önem veren, bölgesel önce olabilecek, şahsiyetli, aydın, şehrimizin makus talihini değiştirerek eski tarihsel geçmişindeki tarihi konumuna getirebilecek ve şehrin katma değerini yükseltecek başkanların seçilmesini arzu ediyoruz" dedi.

TABYALAR TEŞEKKÜRÜ

MÜSİAD Şube Başkanı Bekmez öte yandan 9 Kasım Cumartesi günü Erzurum Valiliği öncülüğünde Sivil toplum kuruluşlar tarafından organize edilen ve Erzurum halkının büyük ilgi gösterdiği Tabyalara Yürüyoruz programının bundan böyle geleneksel olarak her yıl aynı tarihte 93 harbi ruhuna yakışır bir şekilde sürdürülmesini arzu ettiklerini kaydederek, "Erzurum'un manevi dimaklarından Osman Bedretten Erzurum'u Hocaefendi'nin selalarının yad edilmesi bizi ayrıca memnun etmiştir" diye konuştu.

20.11.2013 13:08:54