Oltu erkek yurdunun temeli atıldı!..

Oltu Birlik Beraberlik Vakfı tarafından eski mezbaha arsası üzerine yapılacak Aslanpaşa Yüksek Tahsil Erkek Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı.

Erzurum Ajans-Oltu Birlik Beraberlik Vakfı tarafından eski mezbaha arsası üzerine yapılacak Aslanpaşa Yüksek Tahsil Erkek Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı. Vakıf Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, tarih boyunca ilim ve irfan yuvası olan ilçede içerisinde spor ve kültür kompleksinin de yer alacağı yurdun, öğrencilerin sosyal yaşamına olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Daha önce de ilçeye Ayşe Ana Kız Kur’an Kursu’nu kazandıran Oltu Birlik Beraberlik Vakfı, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için gerekli olan yurdun temelini gerçekleştirilen organizasyonla attı. Belediyeye ait eski mezbaha arsası üzerine yapılacak erkek öğrenci yurdunun temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok, Olur Kaymakamı Yunus Emre Altuner, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Oltu Birlik Beraberlik Vakfı Prof. Dr. Mustafa Ağrıman ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan ayı öncesi böylesi bir hayırlı işe imza atan Vakıf mütevelli heyetinin oldukça anlamlı bir hizmet gerçekleştirdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, projenin tamamlanması aşamasında her türlü desteği vereceklerini söyledi. İlçeye gelen öğrenci ve velilerin öncelikli olarak barınma sorununu çözmek istediklerini kaydeden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Oltu’nun artık bu konuda ciddi bir ivme kazandığını, tarihi, coğrafi ve kültürel açıdan tercih edilir bir seviyeye gelmesinin de bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Oltu’da ciddi bir ihtiyaç olan erkek öğrenci yurdunu yapmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Oltu Birlik Beraberlik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Mütevelli Heyeti olarak, arsa işinin çözülmesinin ardından zaman kaybetmeden inşaata başlandığını vurguladı.

İçerisinde spor ve kültür kompleksinin de bulunacağı projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. Ağrıman, tarih boyunca ilim ve irfan yuvası olan ilçenin gelecekte bir üniversite kenti olacağını belirtti. Prof. Dr. Ağırman, “Kış aylarında üniversite öğrencilerine, yaz aylarında ise ilçedeki gençlere hizmet verecek yurdun bünyesinde bir kütüphane ve spor salonu da faaliyet gösterecek. Proje kapsamında Tarihi Aslanpaşa Camisi ile iç içe olacak kampus alanı sayesinde mevcut tarihi doku daha etkili ve verimli bir şekilde korunacak” diye konuştu.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, ilçede ilim, irfan ve kültürel değerler konusunda ciddi çalışmalar yürüten Vakıf Mütevelli Heyeti’ne her türlü desteği vereceklerini aktardı.

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde temeli atılan Aslanpaşa Yüksek Tahsil Erkek Öğrenci Yurdu’na ilk harcı Rektör Prof. Dr. Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ve Oltu Belediye Başkanı Ziyrek birlikte koydu.


08.08.2010 12:32:00