Oltu'da birlik beraberlik vakfının eseri!..

Erzurum Oltu Birlik Beraberlik Vakfı'nca geçtiğimiz yıl temeli atılan Aslanpaşa Yüksek Tahsil Erkek Öğrenci Yurdu inşaatında sona gelindiği bildirildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Oltu Birlik Beraberlik Vakfı’nca geçtiğimiz yıl temeli atılan Aslanpaşa Yüksek Tahsil Erkek Öğrenci Yurdu inşaatında sona gelindiği bildirildi.

Oltu Birlik Beraberlik Vakfı tarafından geçtiğimiz yıl 7 Ağustos’ta eski mezbaha arsası üzerine yapılan Aslanpaşa Yüksek Tahsil Erkek Öğrenci Yurdu’nun kaba inşaatı, bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bodrum ve teras katıyla birlikte 7 kattan oluşan yurdun, tarih boyunca ilim ve irfan yuvası olan ilçede, içerisinde spor ve kültür kompleksinin de yer alacağı öğrencilerin sosyal yaşamına olumlu katkı sağlayacağı bir mekâna dönüştürüleceği belirtildi.

Öğrencilerin barınacağı bu hayırlı işe destek olan tüm hayırsevere teşekkür ettiğini belirten Oltu Birlik Beraberlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Projenin tamamlanmasıyla, İlçeye gelen öğrenci ve velilerin barınma sorunu kalmayacak. Huzurlu ve konforlu bu mekânda rahat etmeleri sağlanmış olacak” dedi.

Oltu’nun tarihi, coğrafi ve kültürel açıdan olduğu gibi sportif ve sosyal aktiviteler yönünden de tercih edilir bir seviyeye gelmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Ağırman, “Kışın üniversite öğrencilerine, yazın da ise ilçedeki gençlere hizmet verecek yurdun bünyesinde, bir kütüphane ve spor salonu bulunuyor. Teras katı ise lüks bir restoran olarak düzenlendi. Proje kapsamında tarihi Aslanpaşa Camisi ile iç içe olacak yerleşke, mevcut tarihi doku ile de uyumlu olacak” diye konuştu.


11.08.2011 17:35:00