Polisten Cuma önlemi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı genelge sonrası bugün, Korona Virüs sebebiyle Cuma Namazı kılınmadı. Erzurum polisi, ‘ısrarcı vatandaşlar’ olabileceği düşüncesiyle cami önlerinde görev aldı.

Erzurumajans-Onur SASĞSÖZ-Bazı kişilerin camilerde alınan Korona Virüs önlemlerini zafiyete uğratacak davranışlar sergilediğini belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, il müftülüklerine Cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulması ve sala okunmaması talimatı vermişti.



Genelgede, "Ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz (kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere) kapalı tutulacak ve cuma namazı için sala okunmayacaktır" ifadelerine yer verilmişti.



Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı bu karar sonrası bugün Cuma Namazı camilerde kılınmadı. Erzurum’da da bazı camilerin önünde resmi ve sivil polis ekiplerinin beklemesi dikkat çekti. Bu arada 21 Mart Cumartesi günü Miraç Kandilinde de camiler kapalı olacak.









20.03.2020 13:00:00