Sekmen 31 Ocak 2019'da açıklamıştı: 20 kilometre uzunluğunda hafif raylı sistem projemiz tamam yakında çalışmalara başlıyoruz

Erzurum'da 2014 yılında göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in vizyon projeleri arasında yer alan hafif raylı sistem projesi yalan oldu. O tarihten bugüne 5 şehirde hafif raylı projesi hazırlandı. Ulaştırma Bakanı açıklama yaptı.

Sekmen’in 2014 yılından bu yana yerine getiremediği vaatlerden biri oldu

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şehir merkezi ile Kocaeli Şehir Hastanesi’ni birbirine bağlayacak 3 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın 17 Mart’ta hizmete açılacağını bildirdi.

 

Özellikle büyükşehirlerde ulaşımın en kolay ve hızlı sağlandığı yollardan birinin metro ve tramvay gibi raylı sistemler olduğunu anımsatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu kapsamda raylı sistem ağının gelişmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

 

BU İLLERDE BÜYÜK ŞEHİR YAPIYOR

 

Kocaeli’nin ardından Bursa, Sakarya, Trabzon ve Samsun’da da yapılacak olan hafif raylı sistemin projeleri tamamlanırken, inşaatların Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla yapılacağı öğrenildi. Bu arada Bursa ve Samsun’da projeler önemli ölçüde tamamlandı. Erzurum’da da 2014 yılında göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in vizyon projelerinden biri olan hafif raylı sistem adeta yalan oldu.

 

 

İŞTE O BAŞLIKLAR

 

Göreve geldikten sonra 6 Ağustos 2015’te yaptığı açıklamanın ardından ‘Mehmet Sekmen Erzurum'da Raylı Sistem Projesi için düğmeye bastı!’ başlığıyla gazetelerde yer alan Başkan Sekmen, 7 Nisan 2016’da da ‘Sekmen raylı sistemin güzergâhını’ açıklamıştı.  

 

Açıklama aynen şöyleydi.

 

“Raylı sistemle ilgili 7,5 - 8 kilometrelik bir güzergâhı planlıyoruz. İlk etabımız Ulu Cami’nin yani Tebrizkapı’nın oradan başlayacak Havuzbaşı’ndan Üniversite’nin içerisinden Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Alparslan Türkeş Bulvarı ve oradan da Forum AVM’ye kadar devam eden bir hat düşünüyoruz. Daha sonra bu hattın uzatımı sağlanarak bir ring servisi, hatta daha sonra Şükrü Paşa ile bağlanabilir. Ön fizibilite için bir proje çalışmamız oldu. Bunu Allah nasip ederse nisan ayı içerisinde Ulaştırma Bakanlığı’mıza sunacağız. Projemizi önümüzdeki yıl gerçekleştirmek arzusundayız.” 

 

 

ŞEHRE YAPILMADAN “PALANDÖKEN’E KURACAĞIZ” DEMİŞTİ

 

Bu açıklamanın ardından 4 Ocak 2017’de de “Palandöken’e raylı sistem kurulacak” diyen Sekmen bu açıklamasıyla şaşırtırken, 2 Aralık 2018’de “Hafif raylı sistem ve diğer mega projelerimizle birlikte inşallah ikinci şahlanış döneminde Erzurum'u ayağa kaldıracağız…” demişti.

 

Sekmen, aradan geçen zaman içinde son olarak 31 Ocak 2019’da “20 kilometre uzunluğunda hafif raylı sistem projemiz tamam. Sayın Cumhurbaşkanımız da onayladı. Yakında çalışmalara başlıyoruz…” diye konuştu.

 

Projeyle ilgili söylemler dışında en küçük adım atılmazken, Hafif raylı sistem Sekmen’in gerçekleştiremediği vaatlerden biri olarak kaldı. Onur SAĞSÖZ

 


18.03.2024 14:00:00