Sekmen, Aziziye'nin de domates serasını alacak!

Göreve geldiği 2014 yılından sonra inşaattan enerjiye, kafeteryadan sigortacılığa kadar birçok sektörde belediye iştiraki kuran Başkan Mehmet Sekmen, bu kez de seracılık yapma kararı aldı. Sekmen, sera için kredi arayışında olduklarını söyledi.

SEKMEN: KREDİ ARAYIŞINDAYIZ

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaklaşan seçimler öncesinde vaatlerine bir yenisini daha ekledi. 100 dönüm sera kurmak için harekete geçen Sekmen kredi arayışında olduklarını söyledi.  

 

Aziziye Belediyesi’nin ‘termal suyla’ diyerek kömürle ısıttığı domates serasını da devralacaklarını söyleyen Sekmen, “Aynı şekilde Horasan’da benzeri bir tesis planlıyoruz. Orada 80 derece civarlarında bir sıcak su kaynağı var. Oradaki sudan faydalanıp sera projesi düşünüyoruz. Uzundere’de üniversitemizin 250 dönüm yeri var. Oralarda tarımsal üretim yapacağız. Üniversitemize ait bazı boş araziler var. 2 milyon metrekare bir yer talep ettik. Onları da talep ettik ve buğday, arpa, nohut, fasulye, mercimek, patates gibi ürünlerin ekimini yapacağız” dedi. Başkan Sekmen’in seracılık projesi için yeni bir şirket kurup kurmayacağı merak konusu oldu. HABER MERKEZİ


19.02.2024 14:32:44