Sekmen: Bilsek ki, iş becerecek bunu aday yapardık

Mehmet Sekmen'in 2014 yılı seçimlerinde Narman'da bağımsız aday olan Adem Kınalı için, "Masada oturup vergileri toplamak dışında bir şey yapamaz? Bilsek ki, becerecek aday yapardık. Bu işler öyle çocuk oyuncağına benzemez" dediği ortaya çıktı.

HALKA HİTAP EDERKEN BAKIN NELER SÖYLEDİ

 

AK Parti Narman Belediye Başkan Adayı Adem Kınalı, 2014 yılı seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanlığı için aday adayı oldu. Parti, o tarihte Yücel Ahmet İşleyen’i aday gösterdi. Bunun üzerine Adem Kınalı, bağımsız aday olarak seçim yarışına girdi.

 

Kınalı’nın bağımsız aday olmasından rahatsız olan dönemin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, Narman’da düzenlenen miting sırasında Adem Kınalı’ya sert sözlerle yüklendi.

 

 

“BİLSEK Kİ, İŞ BECERECEĞİNİ BUNU ADAY YAPADIK”

 

Sekmen halka hitabında şunları söylemişti.

“Ben geçen dönem milletvekili olmadım, ayrıldın mı yoo durdum. Bu dönemde buraya geldik aday olduk. Şimdi diğer bir aday bağımsız aday. Ben bankadan tanıyorum kendisini. Ne yapar biliyor musunuz? İyi arkadaştır ancak ne yapar biliyor musunuz vergi salar. Yapacağı başka da bir şey yok. O da ödenecek vergileri toplar yapacağı tek şey bu. Adem kardeşimizin yapacağı iş sadece masada oturup vergileri toplamak başka da bir şey yapamaz. Biz gözden geçirdik, teraziye koyduk tarttık zaten bilsek ki, iş becereceğini bunu aday yapardık.”

 

“HATTA O PARA DA TOPLAYAMAZ”

 

“Ben dedim ki, ‘otur yerinde seni Erzurum'a Hesap İşleri Müdürü yapayım. Yanımda hesap işleri, paraları topla’ Şimdi gelmiş aday olmuş. Arkadaş bak belediyecilik falan öyle maliye, mal müdürlüğüne benzemez hatta o para da toplayamaz. Devletin gönderdiği parayı ancak harcayabilir gücü ona yeter. O, 10 senedir o işle uğraşıyor başka iş beceremez. İlan ediyorum buradan o bakımdan gelip benim burada 10 yıl belediye başkanlığı yapmış kardeşime laf atması beni rahatsız eder. Bu işler öyle çocuk oyuncağına benzemez.”

 

 

KINALI’NIN PAYLAŞIMLARI YENİDEN GÜNDEME GELDİ

 

Bağımsız aday Kınalı’nın hem parti yönetimi hem de Mehmet Sekmen’in politikasından sonra sosyal medya hesaplarından, “AKP adayı seçilmediğim için çok mutluyum. Hiç değilse ismim hırsızlıkla, yolsuzlukla anılmayacaktır. Bağımsız adaylığını şerefimle icra ettim. Hırsızlıkla, yolsuzlukla, rüşvetle değil!” paylaşımında bulunduğu ve bir süre sonra bu paylaşımların silindiği bazı internet sitelerinde yer almıştı.

 

 

Kınalı’nın ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mesut Barzani’yle olan fotoğrafıyla birlikte, “İşte AKP ihaneti. Bu ülke çok ihanetler gördü ama böylesini hiç görmedi” ve “AKP’nin milli gelir yalanı” gibi paylaşımlarda bulunduğu ve bunların da silindiği görüldü.

 

KINALI ŞİMDİ ADAY VE RAKİBİ DE YÜCEL AHMET İŞLEYEN

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, “Beceremez, para bile toplayamaz” dediği Adem Kınalı 10 yıl sonra AK Parti’nin belediye başkan adayı olurken, rakibi ise seçim yarışına bağımsız olarak giren eski Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen oldu. Bu arada Mehmet Sekmen ile Adem Kınalı, geçen hafta Narman’da Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışında bir araya geldi. 10 yıl önce aralarında soğuk rüzgarlar esen Sekmen ile Kınalı’nın birbirlerini alkışmaları dikkat çekti. Onur SAĞSÖZ / TIKLA İZLE 

 

 


03.03.2024 14:24:00