Tam bir rezalet! Halka bunu mu reva görüyorsunuz?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 'Halk Ekmek' fırınında çekilen görüntüler rezaleti ortaya koydu. Tavanından küf akan, hamur topları yerlerde görülen fırındaki ortam mide bulandırdı. TIKLA İZLE

31 FIRIN DENETLEDİ, HALK EKMEK FIRININA GİTMEDİLER!

 

Erzurum’da dün Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tarım Orman, Emniyet ve Ticaret İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ekipleri, ekmek üretimi yapan 31 işletmeyi denetlendi.

 

Halk sağlığının korunması amacıyla yapılan incelemede hijyenik şartlara bakılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı’na kayıt yaptırmadan faaliyet gösteren 3 işletmeye, yasal işlem yapıldı. Ancak ekipler Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ekmek fırınına gitmedi.

 

 

TAM BİR REZALET!

 

Kontrol edilmeyen fırında çekilen görüntüler skandalı ortaya çıkardı. Ekmek üretiminin yapıldığı ekipmanlardan, tavandan tabana küf içindeki fırında hamur toplarının yerlerde, dolu ekmek kasalarının da muhafaza edilmeden asfalt üzerine bırakılması dikkat çekti.

 

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ EKMEĞİ BU FIRINDA ÜRETİLİYOR!

 

Geçen Ocak ayında ‘Türkiye'nin en ucuz ekmeği Erzurum'da’ sloganıyla Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında protokol imzalanmıştı. Mide bulandıran görüntülerdeki fırında üretilen o ekmeklerden birini eline alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, objektiflere poz verirken, “İşte bu ekmek Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde 4 liradan satılacak” demişti.

 

 

KİM MÜDAHALE EDECEK?

 

Aynı zamanda kontrol mekanizması olan Büyükşehir Belediyesi’nin halk ekmek fabrikasında yaşanan bu rezaletten sonra fırını kimin kontrol edeceği ve nasıl bir yasal işlem yapılacağı merak konusu oldu. Öte yandan bu şartlarda üretilen ekmeklerin Tarım Kredi Kooperateflerinde satışa devam edilip edilmeyeceği bilinmiyor.  Haber: Onur SAĞSÖZ 

 


26.03.2024 00:16:00