Tefo için bugün Erzurum'da mevlit var!..

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan ve önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Tevfik Akan için bugün mevlit okutulacak.

Erzurum Ajans-Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü'nde önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden  tecrübeli gazeteci Tevfik Akan,  Erzurum'u ve meslaktaşlarını yasa boğdu. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tecrübeli gazeteci Akan'ın çocukluğunun geçtiği ve cenazesinin kaldırıldığı Köşk Camii'nde bugün Cuma namazı öncesinde mevlit okutacak.

 

Tevfik Akan’ı  önceki gün toprağa verirken ‘Taziye Evi’ açamayan  bir zamanlar yöneticisi olduğu  Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin  bugün  mevlit okutması bir utancı temizlemenin, ölmüş olsa da mesleğine sevdalı bir gazeteciye duyulan saygının göstergesi oldu.

 

Arkadaşlarının ‘Tefo’diye  seslendiği Tevfik Akan, çalıştığı haber ajansında  iki sandalye üzerinde gelen ölümü ve 47 yıllık yaşam öyküsü ile bütün medya dünyasını ve Erzurum’u derin bir hüzne salmıştı.


02.07.2010 06:28:00