Türkiye'ye 2 bronz madalya daha!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları 10. gün müsabakalarıyla devam ediyor.

ERZURUM AJANS - 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele eden milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar bronz madalyanın sahibi oldu.

 

 

Sabah saatlerinde Makuhari Messe'deki repesaj maçında Tunuslu Zaineb Sghaier'i tuş eden milli güreşçi Yasemin Adar, üçüncülük maçına çıkmaya hak kazanmıştı. Serbest stil 76 kiloda Kırgız Aiperi Medet Kyzy ile karşılaşan Yasemin, rakibini tuşla mağlup ederek bronz madalya elde etti. Yasemin Adar, kadın güreşinde olimpiyat madalyası kazanan ilk sporcu olarak da adını Türk spor tarihine yazdırdı.

 

 

Bir bronz madalyada Rıza'dan

 

 

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda milli güreşçi Rıza Kayaalp, İranlı Amin Mirzazadeh'i mağlup ederek bronz madalya kazandı.

 

Rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen ve peş peşe çırpmayla bir anda 7-0 öne geçen milli sporcu ilk yarıyı bu skorla önde geçti. İkinci devrede savunmada kalan milli sporcu, 2 sayı verse de karşılaşmayı 7-2 kazandı. Rıza Kayaalp, Tokyo 2020'de bronz madalya alarak olimpiyatlardaki üçüncü madalyasına ulaştı.

 

 

 

 


02.08.2021 15:46:00