UCİM, yanlarında olacak

UCİM, Erzurum'da bir kuran kursunda yaşanan istismar olayınca çocukların yanlarında olacağını bildirdi. 

ERZURUM AJANS - UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliğinde gönüllü olarak görev alan avukatlar bir araya gelerek, Erzurum’da bir kuran kursunda yaşanan istismar davası ile ilgili olarak çalışmalara başladı.


UCİM Genel Başkan Danışmanı Av.Ayşegül Aydoğan, Erzurum İl Temsilcisi Av.Hilal Genç ve Erzurum barosundan çok sayıda gönüllü avukatın yer aldığı ekip bu davanın sonuna dek takipçisi olacaklarını ifade etti.
 

"Karşısında duracağımıza söz verdik"


Genel Başkan Danışmanı Av.Aydoğan “ Erzurum’da böyle bir davanın olması çok üzücü. Ancak çocuklarımız başlarına gelen olayı korkmadan güçlü şekilde anlattılar. Bize düşen görev şimdi onların yanında olmak. Çocukların hepsi birer kahraman. Biz UCİM’in gönülllü avukatları olarak dosyaya çalışmaya başladık. Avukat arkadaşlarım gece gündüz demeden çalışmaktalar. Çocuklarımızı istismar eden her kim olursa olsun karşısında duracağımıza söz verdik. Hem sanık konumundaki istismarcının hem de bu istismara göz yuman, olayda ihmali olan tüm kamu görevlilerinin en ağır şekilde cezalandırılması en büyük arzumuz. Bunun için UCİM Genel başkanı Saadet Özkan, genel başkan yardımcısı Yücel Ceylan, UCİM’in gönüllü avukatları, Erzurum Baro Başkanı Av. Talat Göğebakan, Erzurum Barosu Çocuk Hakları Komisyonu avukatları ve kalabalık bir gönüllü desteği ile 31 Mayıs’ta görülecek ilk celsede çocuklarımızın ve ailelerinin yanlarında olacağız” dedi.


Dava 31 Mayıs tarihinde Erzurum Adliyesinde görülecek olup;  UCİM Avukatları tüm kamuoyuna seslenerek “ Kahraman çocuklarımızın sonuna dek yanındayız. Çocuklarımıza bunu yaşatanların en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” mesajını verdi. 

 

 

 

 


17.02.2022 14:04:16