Uludağ'da skandal...

Türkiye Kayak Federasyonu, Bursa Uludağ'da düzenlenen Alp Disiplini Minikler Festivali'nde güvenlik skandalına imza attı. Yarış sırasında piste giren bir sivil, sporcuya çarptı, ölümden dönüldü. Veliler, federasyon yönetimine ateş püskürdü.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Uludağ Kayak Merkezindeki Belvü pistinde bugün sabah saatlerinde düzenlenen Alp Disiplini Minikler Festivali, Türkiye Kayak Federasyonu’nun beceriksizliğine sahne oldu. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden aileleriyle birlikte gelen 68 sporcunun katıldığı yarış sırasında adeta ölümden dönüldü. Pistin start noktasında güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle yarış sırasında piste giren sivil bir kayakçı, iniş yapan sporcuya çarptı. 

 

ACI İÇİNDE KIVRANDI

 

Adeta ölümden dönen genç sporcu, dakikalarca göz yaşları ve acı içinde kıvranırken, sporcu yakınları piste giren kayakçının üzerine yürüdü. Yapılan ilk kontrollerde sporcunun sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılırken, gerginliğin tırmanmasını antrenörler önledi. Bu sırada olaya tanıklık eden veliler, “Böyle rezalet olmaz. Hiç bir önlem almadan yarış organize ettiler. Biz çocuklarımızı federasyona emaret ediyoruz. Bu ya da başka sporcunun başına bir iş gelse sorumlusu kim olacaktı” diyerek tepki gösterdiler.

 

 

 

 


23.02.2021 15:34:26