Erzurum Haber Girişi : 21 Ocak 2022 15:16

Anda Derneği'nden İdlib için yardım çağrısı

Anda Derneği'nden İdlib için yardım çağrısı
Anda Kardeşe Vefa Derneği Erzurum şubesi, bölgede yaşanan insani krize yönelik, yardım çağrısında bulundu.

ERZURUM AJANS - İdlib'in güneyindeki evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, sığındıkları alanlarda soğuk ve açlıkla mücadele ediyor.


Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde etkisini gösteren dondurucu soğuklar, bölgede çadırlarda yaşayan binlerce sivilinin hayatını olumsuz etkiledi. İdlib'in Türkiye sınır hattındaki sivillerin sığındığı birçok çadır kamp, yoğun sağanak sonrası sular altında kaldı.
Gece hava sıcaklağının sıfırın altına düşmesiyle bölgede adeta insanlık dramı yaşanıyor. Salgın hastalık riskinin de bulunduğu bölgede, anneler çocuklarını hareketsiz kalarak donmamaları için uyutmayıp gece boyu yürütüyor. 

 

Bölgede kamplarda zor şartlarda yaşayan sivillere ulaştırılması için Anda Kardeşe Vefa Derneği  Erzurum şubesi harekete geçti. Bölgeye yaşanan dram için kolları sıvayan dernek gönüllüleri, çadırlara, kömür ve çocuklar için bot ve mont yardımı yapacak. Bu gece yıla çıkan ekip, yardımsever dadaşlardan destek bekliyor. 

 

 

 

 

Yardım için hesap numaraları: 
 

HESAP ADI: ANDA Derneği
 

Türk Lirası
 

Ziraat Bankası
 

Hesap No: 841-78636794-5007
 

IBAN: TR070001000841786367945007

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.