İlçeler Haber Girişi : 06 Aralık 2012 11:00

ANDY-AR başarıyı tescilledi

ANDY-AR başarıyı tescilledi
ANDY-AR Araştırma Şirketinin tüm ulusal gazetelerde de yayınlanan “Yerel Yönetimler Performans Araştırması Kasım 2012” sonuçları açıklandı.
Erzurumajans-ANDY-AR Araştırma Şirketinin tüm ulusal gazetelerde de yayınlanan “Yerel Yönetimler Performans Araştırması Kasım 2012” sonuçları açıklandı. Erzurum’da 1585 kişiyle yüz yüze yapılan görüşmelerde elde edilen sonuçlarda toplamda 62.5 halk desteğini alan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe belediyeleri arasında birinci oldu. Ali Korkut, son kamuoyu araştırmasının başarının tesadüf olmadığını göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Bağımsız araştırma kuruluşu ANDY-AR tarafından yapılan ve ulusal gazetelerde yayınlanan “Yerel Yönetimler Performans Araştırması Kasım 2012’ sonuçları Yakutiye Belediyesi’nin halktan aldığı desteğin sürdüğünü gösterdi. Açıklanan sonuçlara göre Erzurum’un en başarılı İlçe Belediye Başkanı yine Ali Korkut oldu. ANDY-AR araştırmasının Erzurum bölümü, 1585 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak yapıldı. “Genel Olarak düşündüğünüzde mevcut ilçe belediye başkanınızın çalışma performansından memnun musunuz?” Sorusuna Erzurum halkının yüzde 47.8’i Evet, cevabı verirken, kısmen başarılı bulanların oranı ise 14.7 olarak çıktı. Erzurum ve Yakutiye halkının Ali Korkut’u başarılı görme oranı toplamda 62,5 olarak yansıdı.

KAMUOYU ARAŞTIRMALARININ DİLİ

Bağımsız Araştırma Şirketleri tarafından yapılan yerel yönetimlerin performansını ölçmeye dönük 3 ayrı kamuoyu araştırması ve 3 anket sonucunda da Erzurum’un birincisi Ali Korkut çıktı.

Tarih: Aralık 2011, ANDY-AR Araştırma Şirketinin 21 İlde yaptığı “2011’in Enleri” Araştırma sonuçları açıklandı, “Erzurum’un En Başarılı İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut”
Tarih: Nisan 2012, SONAR araştırma Şirketi, 15 büyükşehir ve büyükşehirlere bağlı 75 merkez ilçede “29 Mart 2009 - 29 Mart 2012 dönemini kapsayan 3 yılın seçmene sorulduğu 'Seçmen Belediye Başkanlarının Notunu Verdi' araştırma sonuçlarında yüzde 65,8 oy oranıyla Türkiye’nin en başarılı 8’inci, Ak Partili 2’inci İlçe Belediye Başkanı yine Ali Korkut’tu.

Tarih: 5 Aralık 2012, ANDY-AR Araştırma Şirketi 16 Büyükşehir ve İlçelerinde yaptığı “Genel Olarak Düşündüğünüzde Mevcut İlçe Belediye Başkanınızın Çalışma Performansından Memnun musunuz?” sorusunu Erzurum’da 1585 kişiye yöneltti. Evet başarılı bulanlar ile kısmen başarılı bulanların oylarıyla yüzde 62.5 oy oranıyla Ali Korkut yine En Başarılı İlçe Belediye Başkanı seçildi.

Anket sonuçlarını yorumlayan Ali Korkut, genel olarak hizmetin halk tarafından takdirinin önemli bir ölçüsü ve göstergesinin bağımsız kuruluşlarca yapılan anketler olduğunu hatırlatarak “Hizmetimizi taktir eden, teveccühlerini esirgemeyen halkımıza teşekkürü borç biliyorum. Hacıcuma, Hasanibasri Kentsel Dönüşüm Projelerimiz, Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projemiz, açtığımız Recep Akdağ caddesi, Yakutiye Kent Meydanı, parklar, Hilalkentpark ve mesire alanı, Dumlu Nafiz Kotan Mesire alanı, Kırmacı mahallesi parkı ve 81 mahallemizde kurduğumuz oyun alanları, küçüklü büyüklü oyun grupları, futbol alanları, açtığımız yeni yollar, taşla kapladığımız mahalleler, futbolda, boksta yakaladığımız başarılar, gençliğe açtığımız kapılar, kayakta öncü çalışmalarımız, sosyal merkezlerimizde yüzlerce genç kız, ev hanımına sunduğumuz hizmetlerin bir bütününün bu anketlerle ifade edildiğini düşünüyorum. Elbetteki mutluyum” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.