Kültür-Sanat Haber Girişi : 14 Kasım 2012 16:30

Ankara devlet tiyatrosu yeniden Erzurum'da

Ankara devlet tiyatrosu yeniden Erzurum'da
Erzurum devlet tiyatrosunda bu hafta perde, “Tek Kişilik Şehir” adlı oyunla açılacak.
Erzurumajans-Erzurum devlet tiyatrosunda bu hafta perde, “Tek Kişilik Şehir” adlı oyunla açılacak.

Ankara devlet Tiyatrosunun sahnelediği, Behiç Ak’ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı oyun, bir restoranda geçiyor.

Seyirciler daha yerlerini almadan oyuncular sahnede yerlerini alıyor ve seyirciler yerleşene kadar oyun başlamış oluyor. Oyun bir gökdelenin en alt katında bulunan restoranda geçmekte, Monoton hayattan ve gökdelenlerden sıkılan gerçek yaşama özlem duyan insanlar gökdelenin en üst katından kendilerini atarken seyirci buna şahit oluyor. Tıpkı kendini atan insanlar gibi oyun karakterleri de geçmişi özlemekte tam bunun farkına vardıklarında restoranda çalışan garson onları çocukluklarına götürmekte. Gökdelenin yerinde eski bir konak bulunduğunu, aslında hepsinin çocukluk arkadaşları olduğunu ve o konağın bahçesindeki salıncakta birlikte sallandıklarını hatırlıyorlar.

Dekor ve Giysi tasarımını Işın Mumcu’nun yaptığı, Işık Tasarımını Şükrü Kırımoğlu’nun yaptığı “Tek Kişilik Şehir” adlı oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Nazlı Benan Özkaya, Halit İlker Altan rol alıyor.

Sahnelendiği günden bugüne güncelliğini yitirmeyen, seyirciyi oyunun içine alan, hüzünlendiren ve gülümseten “Tek Kişilik Şehir” Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesine 3. kez turne yapacak ve 15 Kasım Perşembe,16 Kasım Cuma günü 19.30, 17 Kasım Cumartesi 14.00-19.30da Erzurum seyircisiyle buluşacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.