Kültür-Sanat Haber Girişi : 21 Ocak 2012 12:56

Ankara'da Erzurum günleri

Ankara'da Erzurum günleri
Türkiye’de ki tüm Erzurumlular Ankara’da bir araya gelecek. Ankara Erzurumlular Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği organizasyonla tüm Erzurumluların tek çatı altında toplaması hedefleniyor.
Erzurum Ajans-Türkiye’de ki tüm Erzurumlular Ankara’da bir araya gelecek. Ankara Erzurumlular Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği organizasyonla tüm Erzurumluların tek çatı altında toplaması hedefleniyor.

Ankara Erzurumlular Dernekleri Federasyonu Başkanı Feridun Onay, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle bir araya gelerek yapılacak organizasyon için destek beklediklerini ifade etti.
16-20 Şubat tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek dev organizasyon hakkında bilgiler veren Başkan Önal, organizasyonun amacının Erzurum’u sınırları dışına taşıyarak olduğunu ifade etti. Önal, organizasyonun Ankara’da yaşayan Erzurumluların yoğun talepleri üzerine yönetim kurulu tarafından değerlendirilmesi sonucu şekillendirildiğini ifade etti. Başkan Önal “Bu düşüncelerimizi ilk aşamada Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve Erzurum Milletvekilleri ile paylaştık. Olumlu yanıtlar almamız sebebi ile Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Erzurum’da ki sivil toplum kuruluşları ve iş adamları ile görüşerek bu organizasyon için büyük destekler aldık.” diye konuştu.
Birçok kişinin bir araya gelerek düzenlediği organizasyonun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmasının beklendiği bildirilirken, 4 gün boyunca sürecek organizasyon kurulan stantlarda Erzurum’a özgü yemekler, giysiler ve eşyaların tanıtımları yapılacağını bildiren Başkan Önal, organizasyonda birçok Erzurumlu sanatçının da sahne alacağını ifade etti.
Ulusal TV’ler aracılığı ile tüm dünyaya yayınlanacak olan organizasyonda çifte Minareli Medrese’nin de dev bir maketi oluşturularak Erzurum simgelerinin de tanıtımı yapılacağı belirtildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.