Eğitim Haber Girişi : 13 Şubat 2015 21:15

Anne Üniversitesi'nde ders başı...

Anne Üniversitesi'nde ders başı...
Yakutiye Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen "Anne Üniversitesi" öğrencileri ilk derslerini Rektörlük Mavi salonda yaptılar.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen "Anne Üniversitesi" öğrencileri ilk derslerini Rektörlük Mavi salonda yaptılar.

Anne Üniversitesi öğrencilerinin ders başı yapmaları nedeniyle birde tören düzenlendi. Törende ilk konuşmayı türbanlı bir anne Kezban Çalıklar yaptı. Ardından konuşan Belediye Başkanı Ali Korkut, "Dün bunlar hayaldi, ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başta olmak üzere yeni bir anlayışın sonucu artık başörtülü annelerde üniversitede öğrenci olabiliyor" dedi.

Yakutiye Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi (ATAKSAN) tarafından ortaklaşa organize edilen "Anne Üniversitesi" ilk dersini yaptı. Projenin hayata geçirilmesi nedeniyle Üniversite Kültür Merkezi Mavi salonda bir tören düzenlendi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın ev sahibi olarak yer aldığı törene Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, akademisyenler, davetliler ve Anne Üniversitesine katılacak anneler katıldılar. Anne Üniversitesinde ilk dersi Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu 'Kadın Sağlığı" üzerine verdi. ATAKSAN Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, anne üniversitesinin nasıl başladığını, 8 hafta sürecek eğitim süreci hakkında bilgi verdi.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Hikmet Koçak, iyi bir aile ile yetişen çocukların insanlık ve ülke adına kazanç olduğunu söyledi. Koçak, "Yakutiye Belediyemiz ile güzel bir işbirliği ile annelerin eğitimini sağlayacağız. Yapılan araştırmalarda, anne sevgisini alan, aileden iyi bir eğitim alan çocukların daha başarılı oldukları görülmüştür. Eğitim yuvada başlıyor, okulda devam ediyor. Beşikten mezara kadar eğitim tamda bunu içeriyor" dedi.

Özden Altıparmak, annenin her şeyden önce merhamet ve yuva sıcaklığının timsali olduğunu ifade ederek, iyi yetişmiş bir annenin iyi yetişmiş çocuklar için önemli olduğunu söyledi. Özden Altıparmak, Yakutiye Belediyesi ve Atatürk Üniversitesine bu işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Başörtüsü artık çok rahat

Törende ilk konuşmayı başörtülü bir anne olan Kezban Çalıklar yaptı. İki çocuk okuttuğunu belirten Kezban Çalıklar, "Ben çok gururluyum. Annelere bu fırsatı veren Yakutiye Belediyemize ve Atatürk Üniversitemize teşekkür ediyorum" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, konuşmasında başörtülü annelerin üniversitede eğitim alacak olmalarının önemli olduğunu belirtti. Korkut, "Yakın bir zamanda bu manzarayı görmek imkansızdı. Toplumsal bir yaraya dönüşen başörtüsü o zamanki Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve yeni anlayışlarıyla çözüldü. Dün çocuklarının alınmadığı üniversiteye şükür, şimdi başörtülü anneleri de öğrenci olarak gelecekler. 8 haftalık eğitim sürecinde eğitimin dışında kalan tüm çalışmaları belediye olarak gerçekleştireceğiz. Annelerin yeni bir anlayışla eğitim görmeleri, çocuklarının nasıl bir yerde okuyacaklarını görmeleri önemli" şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.