Türkiye Haber Girişi : 02 Şubat 2024 10:30

Araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırdılar!

Araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırdılar!
Erzurum merkezli 20 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-20' operasyonunda, internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 71 kişi adliyeye çıkarıldı.

Araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları “oltalama (phishing)” siteler üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan kiralama bedeli, sigorta bedeli ve kapora ücreti adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edilen 75 şahsa yönelik 3 ay süren fiziki ve teknik takip yapıldı.

 

Operasyon kapsamında; suç eylemleri ve şüphelilerin banka hesap hareketleri inceleyen polis, son bir yıl içerisinde 35 milyon 215 bin TL’lik hesap hareketinin olduğunu tespit etti.

 

20 ilde operasyon için düğmeye basıldı

 

Tespiti yapılan şüphelilere yönelik Erzurum merkezli 20 ilde (İstanbul, Adana, Mersin, Sinop, Tekirdağ, Adıyaman, Bursa, Gaziantep, Kırşehir, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Kocaeli, Samsun, Şanlıurfa) yapılan eş zamanlı operasyonda toplam 71 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara yönelik yapılan arama işlemleri neticesinde; çok sayıda dijital materyal, başka şahsılara ait çok sayıda banka ve kredi kartı, çok sayıda kullanıma hazır simkart, 6,03 gram kokain ve uyuşturucu haplar, 1 adet av tüfeği, 1 adet Blow marka ruhsatsız tabanca ve 7 adet fişek, 117 bin TL, 2 bin 300 euro, 700 Amerikan doları ve 29 adet çeyrek altın ele geçirildi. İHA - TIKLA İZLE

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.