Erzurum Haber Girişi : 22 Ocak 2022 12:31

Aralıklı kar yağışı geliyor

Aralıklı kar yağışı geliyor
Soğuk havanın etkili olduğu Erzurum'da, araçlar dondu, Oltu Çayı'ndan buz aktı. 

ERZURUM AJANS - Dondurucu soğukların etkili olduğu Doğu anadolu Bölgesi'nde vatandaşlar zor anlar yaşıyor.


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Erzincan ve çevrelerinde aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Erzincan ve Bayburt çevrelerinde rüzgar güneyli yönlerden aralıklı ve kuvvetli (40-70 km/saat) fırtına şeklinde esecek.

 

Meteorolojiden uyarı!


Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu. Yetkilier, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. 

 

 

 

 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından edinilen bilgiye göre bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Erzincan ve Iğdır’da 13, Erzurum’da 22, Kars’ta 29, Ağrı’da 33, Ardahan’da 26, Bayburt’ta 16 derece olarak kaydedildi.


Gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklılar ise sıfırın altında; Erzincan, Ağrı ve Bayburt’ta 3, Erzurum’da 5, Kars’ta 7, Iğdır’da 1, Ardahan’da 5 derece olması öngörülüyor.

 

 

 

 

Oltu Çayı'ndan buz aktı

 

Doğu Anadolu’yu etkisi altına alan dondurucu soğuklar Erzurum Oltu’da hayatı olumsuz olarak etkiliyor. Hava sıcaklığının gece eksi 15 dereceye kadar düştüğü ilçede, Oltu Çayı'ndan buz aktı, ağaç dalları ve çeşmeler buz tutu.
Oltu Taşı Ustası Murat Acar, “Bu sene çok soğuk. Oltu hiç böyle soğuk olmamıştı. Gördüğünüz gibi ağaç bile buz tuttu. Öğle güneşinde bile ağaçtaki buzlar çözülmüyor, çok soğuk” dedi.

 

 

 


Saç kurutma makinesiyle donan aracını ısıttı


Dün gece termometrelerin eksi 28'i gösterdiği Aşkale'de sabah işe gitmek için araçlarının başına giden birçok sürücü soğuk havanın etkisiyle donan araçlarıyla karşılaştı. Kimisi çalışan araçlar ile şarj ettirdi, kimisi araç altına ateş yaktı. İlçede elektrik ve elektronik tamirciliği yapan Emre Coşkun ise kendisine farklı bir yöntem seçti. Dükkanından ara kablosu ile elektrik çekerek saç kurutma makinesi ile donan aracını ısıtan Coşkun'un aracı, yaklaşık 5 dakika sonra çalışır duruma geldi. İHA 

 

Erzurum Haberleri... 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.